3 smakfulle retter du kan bruke pesto til

Pesto kan brukes til mye mer enn bare pasta. Bli inspirert og finn nye måter å bruke pesto på her.

Pesto, den italienske grønne sausen fra Liguria i Italia, har vært kjent i ulike former og varianter helt siden romertiden, og har uten tvil tatt verden med storm de siste årene. Pesto lages av fersk basilikum som blandes sammen med olje og parmesanost. Det er få ingredienser, og den høye kvaliteten på råvarene som gir den unike smaken. 

Pesto kan brukes til mer enn pasta

Nå har en av Norges mest solgte pestoer, Barilla Pesto alla Genovese, fått et nytt utseende, men smaken og kvaliteten er den samme. Den lages alltid med 100 prosent fersk basilikum som høstes ved daggry, og blandes sammen med Parmigiano Reggiano bare noen få timer etter innhøsting.

Selv om pesto kanskje oftest brukes sammen med pasta, en annen italiensk favoritt, så har bruksområdene ingen begrensninger. Den smaker for eksempel kjempegodt på ostefatet eller som saus til flere typer av middager.

Her får du noen av våre favorittoppskrifter som passer perfekt i sommer:

Potetsalat med pesto

PESTO_0026.jpg

Denne potetsalaten med pesto er perfekt som tilbehør til grillmaten og ikke minst en super måte å få brukt opp rester av kokte poteter.

Du trenger:
400-500 g små poteter
1/2 bunt vårløk
50 g sukkererter
3-4 ss grønn Barilla Pesto alla Genovese
50 g ristede pinjekjerner
150 g grønne erter
80 g Grana Padano, finrevet
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok eller damp potetene til de er møre. Avkjøl litt eller helt. Potetene kan gjerne kokes dagen i forveien.
  2. Del potetene i to på tvers.
  3. Kutt vårløk og sukkererter i biter.
  4. Bland alt sammen og vend inn pesto, pinjekjerner, erter, salt og pepper. La stå kjølig til servering.

Pestosnurrer

PESTO_0003.jpg

Pestosnurrer er en grønn variant av den berømte pizzasnurren. Enkle å lage, og perfekt å ha med på som nistemat på tur, til pikniken på stranden eller i fryseren til på hektiske dager.

Du trenger:
100 g hvitost
50 g skinke
1 stk ferdig pizzadeig
3-4 ss Barilla Pesto alla Genovese
1 egg

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Riv ost og del skinken i terninger.
  3. Rull ut den ferdige pizzadeigen.
  4. Fordel pesto over pizzadeigen, og ha over ost og skinkebiter.
  5. Rull deigen til en stram pølse og kutt den i tolv like store emner.
  6. Fordel pestosnurrene på et stekebrett. Sett dem litt tett sånn at de hever inn i hverandre.
  7. Dekk med folie og la heve i 30 min.
  8. Pensle pestosnurrene med egg og stek på midterste rille i ovnen i 18-20 minutter.

Kylling med feta og pesto

PESTO_0023.jpg

Pesto passer veldig godt til kylling, og er helt nydelig sammen med tomat. Du husker kanskje den populære TikTok-pastaen med feta og tomat? Legger du til litt kylling og pesto har du en helt nydelig variant av denne enkle middagen.

Du trenger:
4 stk kyllingfilet
Salt og pepper
1 dl Barilla Pesto alla Genovese
1 pk Apetina Creamy Block
400 g tomater
Olivenolje

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
  3. Fordel Barilla Pesto alla Genovese over kyllingfiletene.
  4. Legg kylling, tomat og ost i en ildfast form.
  5. Ringle litt olivenolje over, og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter.

Server med ditt favoritt-tilbehør.