3 takeaway-favoritter du kan lage hjemme

Stekt ris med kylling og reker

Takeaway er enkelt, raskt og beleilig i en travel hverdag, men det kan fort bli lite beleilig for lommeboken. Her er tre klassiske takeaway-retter du enkelt kan lage hjemme på ditt eget kjøkken.

Er du en av de som synes det er litt ekstra kos forbundet med takeaway til middag? Da er du neppe alene. Mellom jobb, skole, barnehage og fritidsaktiviteter har de fleste av oss i tillegg et stramt tidsskjema, hvor takeaway fort kan ende opp som en kjapp og enkel løsning. I lengden kan dette imidlertid vise seg å bli svært kostbart, men heldigvis finnes det et alternativ.

Det trenger nemlig ikke å være verken vanskelig eller tidkrevende å lage en god, balansert og smakfull middag. Med Findus Classic wokblanding er du allerede godt på vei, for i wok kan du nemlig putte omtrent hva som helst.

Fyll fryseren med ferskdampede grønnsaker

Wok er enkel og god hverdagsmat hvor du får både grønnsaker og god smak. Alle wok-blandinger fra Findus er laget av friske, fargerike og sprø grønnsaker som, ifølge NHI, er viktige kilder til flere næringsstoffer som kostfiber, vitaminer og mineraler.

Wok Classic i panna tett på

For å bevare den gode kvaliteten både høstes og ferskdampes grønnsakene til Findus når de er på sitt beste. Ferskdamping betyr at grønnsakene dampes raskt, for deretter å bli fryst ned mens de fortsatt er helt ferske. Å fryse grønnsakene kan dermed kalles naturens pauseknapp!

Like godt, bare hjemmelaget

Som et godt og tidsbesparende alternativ kan du derfor bruke wokblandingene i mange ulike retter, også i de du vanligvis ville ha fått levert hjem. Like godt, bare hjemmelaget og dermed bedre for lommeboka. Her får du oppskriften på tre klassiske takeaway-favoritter du enkelt kan lage hjemme på ditt eget kjøkken:

Stekt ris med kylling og reker

Denne retten kan du med fordel lage en stor porsjon av, for den er nemlig like god i lunsjboksen dagen derpå. Stekt ris er en kjent asiatisk rett, og utrolig rask å lage! 

Dette trenger du:

400 g kokt ris

1 stk kyllingfilet

2 stk egg

2 ss olje til steking

2 fedd hvitløk, finhakket eller revet

1 pakke Findus classic wokblanding

1 boks mais

50 g frosne erter

100 g reker, rensede

2 ss Kikkoman soyasaus

Slik gjør du:

 • Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk rester.
 • Skjær kyllingen i tynne strimler. Visp sammen eggene.
 • Varm olje i en steke- eller wokpanne. Stek kylling i et par minutter på medium varme til strimlene er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha stekte kyllingstrimler over på en tallerken.
 • Skru varmen til høy, og tilsett litt mer olje. Fres hvitløk raskt under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett deretter wokblanding og stek videre i 5-6 minutter.
 • Skru ned varmen til medium og ha i kokt ris. Stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett deretter mais, erter og kylling. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus.
 • Lag en grop i midten av pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner.
 • Ha i reker og bland alt godt sammen.

Red curry

Red curry

Enkelt, mettende og proppfull av smak! Denne klassiske thai-retten er en favoritt hos mange, og kan enkelt lages hjemme. Med kokosmelk kan du selv justere hvor sterk du ønsker at blandingen skal være, slik at retten også egner seg for de minste.

Dette trenger du:

1 løk

3 fedd hvitløk

25 g ingefær

400 g kylling

1 pose Findus classic wokblanding

6 ts red curry paste

1 boks kokosmelk

1 stk grønnsaksbuljongterning

2 dl vann

1 ts Kikkoman soyasaus

1 stk lime, saften

koriander, fersk

vårløk

olje

Slik gjør du:

 • Finhakk løk og hvitløk og riv ingefær fint. Skjær kylling i tynne strimler.
 • Varm olje i en dyp steke- eller wokpanne. Stek kylling på medium varme i et par minutter til strimlene er gjennomstekt. Ha kyllingen over på en tallerken.
 • Stek løk, hvitløk og ingefær i 1-2 minutter. Tilsett curry paste og stek videre i 2-3 minutter.
 • Ha i classic wokblanding og stek på høy varme i 3-4 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen.
 • Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljongterning, vann og soyasaus og la det koke opp under lokk. Smak til med limesaft.
 • Topp med hakket koriander og vårløk. Server med ris.

Chop Suey

Chop suey med kylling

Chop Suey kommer fra det kantonesiske «tsap sui», som kan oversettes til blandede biter. Og hva er vel bedre til middag enn en tallerken full av blandede biter av topp kvalitet? Retten er full av varme, smak og en god balanse av syrlighet, som egner seg godt til både små og store.

Dette trenger du:

400 g kyllingfilet

2 ss maisenna

2 ss olje til steking

1 ss ingefær, finhakket

1 pose Findus classic wokblanding

3 dl kyllingbuljong, utblandet

1 ss Kikkoman soyasaus

2 ss østerssaus

Ris

Slik gjør du:

 • Skjær kyllingfilet i strimler. Ha maisenna i en skål og vend kyllingstrimlene til de er helt dekket.
 • Varm halvparten av oljen i en dyp steke- eller wokpanne. Stek kyllingstrimlene på medium varme til de er gjennomstekt. Ha kyllingen over på en tallerken.
 • Hell resten av oljen i stekepannen og tilsett wokblandingen. Stek på høy varme i 5-6 minutter.
 • Ha kyllingen tilbake i pannen med grønnsakene og tilsett kyllingbuljong. Kok opp blandingen og smak til med soyasaus, østerssaus, salt og pepper. Server med ris.