Smakfull og enkel hverdagsmiddag

Kokkens beste tips til panert fisk

Kokken lager panert fisk. Foto.

Glad i panert fisk? Her er kokken Ingvilds beste tips til et sprøtt og godt resultat, og fire smakfulle tips til sunt tilbehør.

Om du mangler tid til å kokkelere i en travel hverdag, er panert fisk ypperlig. De er så fiks ferdige at du ikke trenger å tenke på noe annet enn å steke dem i ovnen, og lage noe godt tilbehør mens du venter. 

– Det er bare å åpne fryseren og ta den panerte fisken rett på brett, og inn i ovnen. Enklere kan det neppe gjøres, sier Ingvild Bøhm-Pedersen, kokk i Findus. 

Det er mange fordeler med frysevarer. For det er jo ikke sånn at vi alltid har en klar plan for dagens middag. Hvis du da har litt basisvarer i fryseren og kjøleskapet, mener Ingvild at du har et godt utgangspunkt. 

Du kommer langt med en pakke med panert fisk og en grønnsaksblanding. Det er også lettere å unngå matsvinn, siden du kan ta ut akkurat det du trenger. Har du for eksempel salat til overs kan du putte den vaskede salaten i en plastpose, «snurre» posen rundt slik at den blir lufttett og knyte igjen. Da holder det seg lenge i kjøleskapet.

_95A4506 (1).jpg

Det er heller ikke sånn at et sunt og enkelt måltid trenger å være kjedelig. Ingvild har nemlig flere forslag til digge middagsretter som er proppfulle av smak og næring. Likevel må du ikke følge oppskriften til punkt og prikke. 

– La deg inspirere av oppskriftene, og lag din egen vri. Ta det du har for hånden! Du kan også selvsagt leke deg med alt av fisk, men det blir aller best med Findus sine panerte fiskevarianter, sier Ingvild med glimt i øyet.

Fish & crisp med asiatisk-inspirert salat

_95A4522 (1).jpg

Ingredienser:

Findus Fish & Crisp
Salat
Mango
Granateple
Kål
Pinjekjerner
Syltet rødløk
Sitron
Avokado
Olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Legg fisken på brett og sett den inn i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken.
  2. Mens fisken er i ovnen, kan du forberede salaten. Kutt opp grønnsakene og bland dem i en skål.
  3. Rist pinjekjernene i en panne.
  4. Bruk gjerne vinaigrette på salaten hvis du ønsker, men sørg i så fall for at den vendes inn rett før servering slik at salaten ikke blir vassen.
  5. Del fisken i to og legg over salaten.
  6. Topp med pinjekjernene, og server med srirachamajones eller soyamajones om du ønsker.

Kokkens tips: Tenk at det skal være både sødme, salt, syrlig og litt krønsj. Og hvis du generelt vender litt sitron, olje, salt og pepper inn i salater, vil det løfte smaken.

Sprøbakte fiskefileter med ovnsbakte grønnsaker

_95A4840_bredde (1).jpg

Ingredienser:

Findus Sprøbakte Fiskefileter
Findus Ovnsbakte Grønnsaker (Potet, søtpotet, gulrot og bønner, men smak av sitron og hvitløk)
Gressløk
Tilbehør: srirachamajones, soyamajones eller Mills Ekte Remulade 

Slik gjør du:

  1. Legg fiskefiletene på en side av et stekebrett.
  2. Spre grønnsakene i en liten form og sett formen ved siden av fiskefiletene, før du så setter det sammen inn i ovnen. For å få best mulig resultat: pass på at formen er i en størrelse som gjør at grønnsakene dekker bunnen, men ikke ligger oppå hverandre.
  3. Følg steketiden som er oppgitt på pakkene.
  4. Vend grønnsakene etter 10 minutter.
  5. Topp med gressløk og server med dipp hvis du ønsker.

Kokkens tips: I og med at dette måltidet lager seg selv på 20 minutter, hvorfor ikke lese litt med ungene eller finne på noe gøy?

Fiskepinner sushi style 

_95A4683 (1).jpg

Ingredienser:

Findus Fiskepinner 450G
Hjertesalat
Agurk
Gulrot
Ris
Avokado
Koriander
Mango
Sesamfrø
Lime
Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Spre fiskepinnene utover på et brett med litt mellomrom, og sett dem inn i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken. 
  2. Kok risen etter instruksjonene på pakken.
  3. Mens fisken er i ovnen, deler du blader fra salaten og skyller dem. Kutt også opp agurk i staver. Gulrot, avokado og mango kan kuttes i skiver.
  4. Når risen er ferdigkokt kan du bruke en skje som har vært i varmt vann, til å forme/kule risen i håndflaten. Legg så en kule med ris i hvert salatblad.
  5. Deretter kan du legge på både fiskepinner og grønnsaker.
  6. Topp med koriander, sesamfrø og lime.

Kokkens tips: Voksne liker vanligvis en litt sterk dipp, men hva med å lage en barnevennlig dipp av majones med litt ketchup i tillegg? Du kan også gjøre dette måltidet om til en hverdagstaco, ved å sette ulike grønnsaker i skåler og la gjengen mikse sin egen variant.

Fiskebowl

_95A4894 (1).jpg

Ingredienser:

Findus Sprøbakte fiskefileter 500G
Salat/hjertesalat
Kål
Sukkererter
Gulrot
Vårløk
Reddik
Koriander
Cashewnøtter
Sesamfrø
Lime

Slik gjør du:

  1. Legg fiskefiletene på stekebrett og sett dem i ovnen på 225 grader varmluft. Følg steketiden som er oppgitt på pakken.
  2. Kutt opp grønnsakene i strimler og skiver, og plasser dem i en bolle sammen med og cashewnøtter.
  3. Når fisken er ferdig kan du kutte den i terninger og legge den blant grønnsakene i midten av bollen.
  4. Legg til slutt på koriander. Ha en liten skål med ponzusaus og sesamfrø, og srirachamajones eller soyamajones.