Kyllingsalat med mangosalsa og tortillachips

Enkel, fargerik og full av smak! Denne kyllingsalaten med mangosalsa og sprø tortillachips er enkel å lage, og passer like godt til lunsj som til middag.

Kyllingsalat med mangosalsa og sprø tortillachips er den perfekte retten når du har lyst på noe skikkelig godt, men som likevel er enkelt å lage. Følg oppskriften som den er, eller bruk det du har tilgjengelig av proteiner og grønnsaker. Rester av tacokjøttdeig eller -bønner egner seg også godt. 

Du trenger:

Mangosalsa:

  • 1 moden mango, i terninger
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1/4 rød chili, finhakket (fjern frøene hvis du vil ha en mildere salsa)
  • 1 neve frisk koriander, grovhakket
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

Salat:

  • 400 g kyllingfilet, stekt og skåret i skiver
  • 1 hjertesalat, grovhakket
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 1 avokado
  • Maarud Tortilla Cheese

Slik gjør du: 

  1. Start med å lage mangosalsaen: Skjær mangoen i terninger, og finhakk rødløk og chili. Ha alt i en bolle. Dryss over finhakket koriander, press limesaft over, og smak til med salt og pepper. Rør sammen og la salsaen stå i 10–15 minutter slik at smakene får satt seg.
  2. Stek kyllingfileten og krydre med tacokrydder. La den hvile litt før du skjærer den i skiver. 
  3. Skyll og kutt grønnsakene til salaten. Fordel hjertesalat, agurk og cherrytomat i skålen. 
  4. Topp med skivet kylling, mangosalsa og knust Maarud Tortilla Cheese og nyt!