4 enkle og sunne hverdagsmiddager med kål

Nyhet i BAMA, Super Kål Mix, her presentert i retten asiatisk ris.

Kål er en næringsrik grønnsak vi godt kan spise mer av. Med ferdigkuttet kålmiks i pose er det enklere enn noen gang å lage sunn og god hverdagsmiddag med kål. Bare prøv en av disse fire oppskriftene!

BAMA har fått et nytt medlem i Super-familien! Denne høsten lanseres grønnsaksblandingen Grønn & Frisk Super* Kål Mix, som gjør hverdagsmiddagen enda enklere. Blandingen består av en frisk og sprø miks av nøtteaktig svartkål, mild savoykål, saftig hodekål, sprø rødkål og søt gulrot. Blandingen er mild, men samtidig full av gode smaker, så denne passer for både store og små.

Inspirert til å prøve? Her er fire smaksrike og enkle hverdagsmiddager med Grønn & Frisk Super* Kål Mix:

Søtpotettaco med avokadokrem

2 personer | Tid: 40 minutter

KIWI_BAMA_Nyhet superkålmix_søtpotettaco.jpg
Dette er en taco du må lage igjen – frisk og fyldig med søtpotet, avokadokrem og sprø kålmiks.

Dette trenger du:

  • 1 søtpotet
  • 1 pakke Grønn & Frisk Super* Kål Mix
  • Syltet rødløk
  • Koriander
  • Hasselnøtter
  • Chili, kan sløyfes
  • Chilipulver, til søtpoteten
  • Olivenolje

Avokadokrem:

  • 2 små avokado
  • 1 lime
  • 1 boks lett kremost
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Start med å bake søtpoteten. Forvarm ovnen til 200 grader og vask søtpoteten. Del den i to og så i staver på cirka 2x2 cm. Ringle over olje. Krydre med salt, pepper og litt chilipulver. Bak potetene i ovnen i cirka 20 minutter.
  2. Del avokadoene i to og fjern steinene. Ha avokadoen over i en bolle og bland med kremosten. Skvis over lime og krydre med salt og pepper.
  3. Stek kålmiksen på medium høy varme i et par minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett gjerne noen ringer med chili for litt ekstra sting.
  4. Varm tacolefsene i en panne på medium varme for å gi dem litt farge.
  5. Anrett tacoene. Start med tacolefse i bunn og smør ut avokadokremen. Ha over kålmiksen, bakt søtpotet, syltet rødløk og noen stilker koriander.
  6. Grovhakk hasselnøtter og dryss over før servering.

 

Banh Mi med kylling

2 personer | Tid: 10 minutter

KIWI_BAMA_Nyhet superkålmix_bahnmi.jpg
Kålmiks og kylling er perfekt i Banh Mi! Server med fyldig sriracha-mayo og topp med frisk koriander og cashewnøtter.

Dette trenger du:

  • 2 lyse bagetter
  • ½ pakke Grønn & Frisk Super* Kål Mix
  • 200 g kylling
  • ½ pakke cashewnøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g majones
  • ½ ss sriracha
  • ¼ chili
  • Salt og pepper
  • Koriander

Slik gjør du:

  1. Stek bagettene etter anvisning på pakken og sett til side.
  2. Finhakk chilien og bland sammen med majones og sriracha.
  3. Finhakk hvitløken og stek den med kålblandingen på medium høy varme i et par minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Stek kyllingen og sett til side. Du kan også bruke ferdigstekt kylling.
  5. Lag et innsnitt i midten av bagettene og smør på et lag med sriracha-majones.
  6. Fyll bagettene med kålmiks, kylling og noen stilker koriander. Dryss på med cashewnøtter og litt ekstra grønn chili.

 

Asiatisk ristallerken

4 personer | Tid: 30 minutter

KIWI_BAMA_Nyhet superkålmix_asiatiskris.jpg
Bland stekt karbonadedeig med ris og kålmiks og nyt en asiatiskinspirert middag. Server med sweet chilisaus til.

Dette trenger du:

  • 1 pose Grønn & Frisk Super* Kål Mix
  • 400 g karbonadedeig
  • 250 g ris
  • 2 hvitløksfedd
  • Sweet chilisaus
  • Kruspersille, grovhakket
  • Smør eller olje til steking

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Rens og finhakk hvitløk.
  3. Stek karbonadedeig og hvitløk i en stor panne med litt smør eller olje.
  4. Tilsett kålmiksen i karbonadedeigen og stek videre til kålen har falt sammen, cirka 5 minutter.
  5. Anrett i en stor bolle eller i fire porsjonsskåler. Legg risen nederst, deretter stekt karbonadedeig og kålmiks. Topp med sweet chilisaus og grovhakket kruspersille.

Tips! Erstatt sweet chilisaus med soyasaus for en annen smakskombinasjon.

 

Fisketaco

4 personer | Tid: 30 minutter

KIWI_BAMA_Nyhet superkålmix_fisketaco.jpg
Varm tortillalefser og fyll med kålmiks, fiskepinner, tacosaus og rømme. Skvis gjerne over lime før servering.

Dette trenger du:

  • 1 pose Grønn & Frisk Super* Kål Mix
  • 400 g fiskepinner
  • 1 pakke tortillalefser
  • 1 glass tacosaus
  • ½ beger rømme
  • 1 lime, delt i båter
  • Koriander
  • Smør eller olje til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Stek fiskepinnene etter anvisning på pakken.
  3. Stek kålmiksen i en stekepanne eller wokpanne med litt smør eller olje i cirka 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i stekeovn på 180 grader i noen minutter.
  5. Server tortillalefser med stekt kål, fiskepinner, rømme og tacosaus. Topp med koriander og en skvis lime.

Se flere oppskrifter på grønnogfrisk.no.