Slik lager du broken lasagna

Denne populære vrien på en klassisk lasagne er perfekt å lage når du har lyst på noe skikkelig digg, uten å bruke mye tid på middagen.

Broken lasagna har raskt blitt en populær rett, og det er ikke vanskelig å skjønne. Den er både enkel og veldig god. For å gjøre det hele enda enklere har vi brukt Barilla Classico pastasaus som base, og laget alt i en gryte. På den måten blir det også mindre oppvask. 

Tips! Om du ønsker en mer proteinrik middag kan du tilsette 400 gram kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig som stekes sammen med løk og hvitløk. 

Oppskrift på broken lasagna

Du trenger:

1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
2 ss olivenolje
1-2 dl kaldt vann
1 buljongterning
1 glass (380 g) Barilla Classico
2 ss tomatpuré
250 g Barilla lasagneplater
50 g revet Grana Padano
1 stk. fersk mozzarella
Grana Padano, til topping
Frisk basilikum, til topping

Slik gjør du det:

  1. Finhakk løk, hvitløk og gulrot. Sett til side. 
  2. Varm opp litt olivenolje i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett grønnsakene og la surre til løken er blank og myk. (Tilsett kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig i dette steget dersom du ønsker en mer proteinrik middag).
  3. Tilsett vann og rør inn buljongterningen, Barilla Classico pastasaus og tomatpuré.
  4. Knekk lasagneplatene i to og vend forsiktig inn i pastasausen til alt er jevnt dekket. 
  5. Topp med revet Gana Padano og skivet fersk mozzarella. La det hele surre under lokk på lav-middels varme, i cirka 20 minutter. 
  6. Server lasagnen rett fra pannen, toppet med litt revet Grana Padano og frisk basilikum for ekstra farge og smak. 
  7. Server gjerne med frisk salat ved siden av. Vel bekomme!

Tips! For ekstra smak, tilsett litt chili eller en skvett balsamico i sausen for ekstra fylde.