Kyllingmiddagene vi elsker i januar

3 sunne og raske middager med kylling

Januar er tiden der mange velger å etablere litt sunnere middagsvaner. Da er det kanskje ikke så rart at middager med kylling er spesielt populære nå. Her er tre middagsretter vi elsker å lage på nyåret.

Kylling er en middagsfavoritt året rundt, men når vi titter på søkeinteressen på nett ser vi at kyllingoppskrifter er ekstra populære i januar. Siden kyllingbryst er magert og proteinrikt, og ikke minst enkelt å tilberede, er det kanskje ikke så rart at middagsoppskrifter med kylling topper lista i januar. Her er tre av kyllingrettene vi er mest interesserte i å spise nå:

Kyllingsuppe med nudler 

Prior kyllingsuppe med nudler

4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 liter vann
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 2 ss soyasaus
  • 1,5 ss sriracha
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 pk Prior kyllingfilet 650 g
  • 200 gram fullkornsnudler
  • 2 gulrøtter
  • 1 pk sukkererter
  • Koriander til servering

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann med buljong, soyasaus, sriracha og revet ingefær. Legg kyllingfiletene i suppa.
  2. La kyllingen trekke i buljongen, rett under kokepunktet, i 10-12 minutter. Ta så filetene ut og la dem hvile på en tallerken.
  3. Tilsett nudlene i buljongen og kok etter anvisning på pakken.
  4. Bruk to gafler og riv kyllingfileten fra hverandre i mindre biter.
  5. Skjær gulrot og sukkererter i strimler og ha dem i gryta mot slutten av koketiden, sammen med revet kyllingfilet. La det småkoke et par minutter.
  6. Server kyllingsuppen med koriander.

Kyllinggryte med smak av taco

Kyllinggryte med smak av taco

Du trenger:

  • 1 pk Prior kyllingfilet 650 g
  • Olje til steking
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 pk hermetiske tomater
  • 1 pk hermetisk mais
  • 1 pk kidneybønner
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1⁄2 ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • Salt og pepper

Til servering:

  • 1 avokado
  • 4 ss lettrømme
  • Nachochips

Slik gjør du:

  1. Skjær kyllingfileten i strimler. Ha den i en gryte på høy varme med litt olje og stek i 2 minutter. Rør litt rundt og stek videre i 2 til 3 minutter. Sett kyllingen til side.
  2. Skjær paprika i biter og finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i gryten, tilsett paprika, løk og hvitløk og stek til løken er blitt myk.
  3. Ha den stekte kyllingfileten tilbake i gryten sammen med hermetiske tomater, mais, spisskummen, chilipulver og oregano. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Server med avokado i terninger, litt lettrømme og nachochips.

Kyllingsalat med pasta

Prior Kyllingsalat med pasta

Du trenger:

  • 200 g fullkornspasta
  • 110 g Prior kyllingfilet naturell
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rødt eple
  • 2 ss soltørket tomat
  • 0,5 dl lettmajones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss basilikum, hakket
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll den raskt i kaldt vann slik at den blir helt avkjølt. La vannet renne godt av.
  2. Skjær kyllingpålegget i biter.
  3. Rens brokkolien og skjær den i minibuketter.
  4. Finhakk rødløken, og skjær eplet i små terninger. 
  5. Bland sammen pasta, brokkoli, rødløk, eple, soltørket tomat og kyllingpålegg i en bolle.
  6. Bland sammen majones, rømme, sitron og finhakket basilikum til dressing. Smak til med salt og pepper, og vend dressingen inn i salaten.

Tips! Denne salaten er også god med rester av stekt kylling. Skjær kyllingen i terninger og bruk den kald i salaten.