Januar er tiden der mange velger å etablere litt sunnere middagsvaner. Da er det kanskje ikke så rart at middager med kylling er spesielt populære nå. Her er tre middagsretter vi elsker å lage på nyåret.
Kylling er en middagsfavoritt året rundt, men når vi titter på søkeinteressen på nett ser vi at kyllingoppskrifter er ekstra populære i januar. Siden kyllingbryst er magert og proteinrikt, og ikke minst enkelt å tilberede, er det kanskje ikke så rart at middagsoppskrifter med kylling topper lista i januar. Her er tre av kyllingrettene vi er mest interesserte i å spise nå:
Kyllingsuppe med nudler
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 liter vann
- 2 terninger kyllingbuljong
- 2 ss soyasaus
- 1,5 ss sriracha
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 pk Prior kyllingfilet 650 g
- 200 gram fullkornsnudler
- 2 gulrøtter
- 1 pk sukkererter
- Koriander til servering
Slik gjør du:
- Kok opp vann med buljong, soyasaus, sriracha og revet ingefær. Legg kyllingfiletene i suppa.
- La kyllingen trekke i buljongen, rett under kokepunktet, i 10-12 minutter. Ta så filetene ut og la dem hvile på en tallerken.
- Tilsett nudlene i buljongen og kok etter anvisning på pakken.
- Bruk to gafler og riv kyllingfileten fra hverandre i mindre biter.
- Skjær gulrot og sukkererter i strimler og ha dem i gryta mot slutten av koketiden, sammen med revet kyllingfilet. La det småkoke et par minutter.
- Server kyllingsuppen med koriander.
Kyllinggryte med smak av taco
Du trenger:
- 1 pk Prior kyllingfilet 650 g
- Olje til steking
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød paprika
- 2 pk hermetiske tomater
- 1 pk hermetisk mais
- 1 pk kidneybønner
- 1 ss malt spisskummen
- 1⁄2 ts chilipulver
- 1 ts oregano
- Salt og pepper
Til servering:
- 1 avokado
- 4 ss lettrømme
- Nachochips
Slik gjør du:
- Skjær kyllingfileten i strimler. Ha den i en gryte på høy varme med litt olje og stek i 2 minutter. Rør litt rundt og stek videre i 2 til 3 minutter. Sett kyllingen til side.
- Skjær paprika i biter og finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i gryten, tilsett paprika, løk og hvitløk og stek til løken er blitt myk.
- Ha den stekte kyllingfileten tilbake i gryten sammen med hermetiske tomater, mais, spisskummen, chilipulver og oregano. Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server med avokado i terninger, litt lettrømme og nachochips.
Kyllingsalat med pasta
Du trenger:
- 200 g fullkornspasta
- 110 g Prior kyllingfilet naturell
- 1 stk brokkoli
- 1 stk rødløk
- 1 stk rødt eple
- 2 ss soltørket tomat
- 0,5 dl lettmajones
- 2 dl lettrømme
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss basilikum, hakket
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll den raskt i kaldt vann slik at den blir helt avkjølt. La vannet renne godt av.
- Skjær kyllingpålegget i biter.
- Rens brokkolien og skjær den i minibuketter.
- Finhakk rødløken, og skjær eplet i små terninger.
- Bland sammen pasta, brokkoli, rødløk, eple, soltørket tomat og kyllingpålegg i en bolle.
- Bland sammen majones, rømme, sitron og finhakket basilikum til dressing. Smak til med salt og pepper, og vend dressingen inn i salaten.
Tips! Denne salaten er også god med rester av stekt kylling. Skjær kyllingen i terninger og bruk den kald i salaten.