Her får du oppskriftene til 6 enkle og litt sunnere, men likevel imponerende tapasretter.

Ristet landbrød med olivenolje og alioli

Ristet landbrød med olivenolje

Du trenger:

½ stk Nystekt landbrød fra Bakehuset

Topping:

Ybarra olivenolje

Hakket basilikum eller persille

Ybarra Alioli

 

Slik gjør du det:

  1. Rist skiver av landbrød i brødrister eller på 220 grader i ovnen under grillelement til de blir gylne.
  2. Topp de ristede skivene med olivenolje og friske urter.
  3. Server med alioli.

 

Jordbær med spekeskinke og vinaigrette  

Jordbær med spekeskinke og basilikum

Du trenger:

½ kurv Jordbær

½ pk Lev Litt lettere spekeskinke

Basilikum

Tannpirkere

Vinaigrette:

3 ss Ybarra olivenolje

1 ss Il Torrione balsamico-eddik

 

Slik gjør du det:

  1. Kutt jordbær i to.
  2. Krøll sammen skiver av spekeskinke og legg disse på toppen av jordbæret sammen med et blad basilikum. Stikk deretter en tannpirker gjennom basilikumbladet, spekeskinken og jordbæret for å holde alt på plass.
  3. Bland 3 ss olivenolje og 1 ss balsamico-eddik sammen i en skål for å lage vinaigretten.
  4. Server jordbær med spekeskinke på et pent fat, og topp med ønsket mengde vinaigrette.

 

Patatas bravas

Patatas bravas

Du trenger:

600 g kokefaste poteter

2 ss Ybarra Olivenolje

Salt og pepper etter smak

Saus:

1 fedd hvitløk

0,5 stk løk

1 boks hakkede tomater

Tabasco etter smak

Topping:

Ybarra Alioli

Hakket basilikum eller persille

 

Slik gjør du det:

  1. Vask eller skrell potetene, og del dem i fire. Vend potetene i olivenolje, og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Strø over salt og pepper.
  2. Stek potetene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. De skal være helt møre.
  3. Kutt hvitløk og løk i biter og stek de på medium pluss varme til de er møre. Bland i hakkede tomater, tilsett ønsket mengde Tabasco og la blandingen koke opp.
  4. Ha potetene i en skål og hell over noe av tomatsausen. Topp med noen skjeer alioli og finhakkede urter.
  5. Server resten av sausen og alioli i skåler ved siden av.

 

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke

Du trenger:

½ stk Nystekt landbrød fra Bakehuset

4 tomater

0,5 stk rødløk

4 ss hakket basilikum

1 ts Torrione balsamico-eddik

1 ts Ybarra olivenolje

Salt og pepper

Topping:

½ pk Lev Litt Lettere spekeskinke

Basilikum

 

Slik gjør du det:

  1. Stek skiver av landbrød i en stekepanne sammen med noen dråper olivenolje

  2. Skjær tomater og rødløk i biter og bland dette sammen med grovhakket basilikum, olivenolje og noen dråper balsamico-eddik. Smak til med salt og pepper.

  3. Legg bruschettaene på et pent fat og topp med spekeskinke og blader av basilikum.

 

Tapasoliven  

Tapasoliven

Du trenger:

1 glass Eldorado grønne oliven med paprika

1 glass Eldorado sorte oliven

1 glass Ybarra grønne oliven

 

Slik gjør du det:

  1. Server ulike typer oliven i forskjellige skåler

 

Tomatsalat med rødløk og grønne oliven

Tomatsalat med oliven og rødløk

Du trenger:

5 stk tomater

0,5 stk rødløk

8 stk Ybarra grønne oliven

Topping:

3 ss Ybarra olivenolje

Basilikum

Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du det:

  1. Del tomatene i skiver og legg dem på et pent fat.

  2. Kutt rødløk i tynne skiver og bland dem med tomatene.

  3. Topp med grønne oliven, og dryss olivenolje over salaten.

  4. Dryss basilikum og salt og pepper over salaten rett før servering.