Så enkelt lager du sunnere hverdagsburgere

Det er lett å tenke at burgere ikke egner seg som hverdagsmat, men med disse enkle oppskriftene kan du nyte hverdagsburgere med god samvittighet – uten å gå på kompromiss med smak!

 

Kyllingburger med friskt tilbehør

1-KIWI - Prior-Lerøy-5846.jpg

Dette trenger du:

4 porsjoner

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • ½ rødløk
  • 1 egg
  • 3 ss Maizena
  • ½ ts salt

  • ¼ ts pepper
  • 1 rødkål
  • 2 lime, saften
  • ½ ts sukker
  • 1 pose babyleaf
  • 4 grove hamburgerbrød

Tilbehør:
500 g poteter
Olivenolje
Salt og pepper

Dressing:
3 dl lettrømme
2 ss lett majones
1 dl revet parmesan
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Start med potetene. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Del opp potetene i båter og hell over olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen på midterste rille, i cirka 30 minutter til de er møre og gylne.
  2. Hurtigsylt rødkålen ved å presse over limesaft, litt sukker og salt. Rør alt godt sammen til salt og sukker er oppløst og sett i kjøleskapet med plastfolie over.
  3. Lag parmesandressing ved å røre sammen lettrømme, majones, revet parmesan, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.
  5. Mens pannen gjør seg varm blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, egg, Maizena, salt og pepper for hånd eller med en stavmikser.
  6. Form blandingen til burgere som er cirka 2 centimeter høye. Ha gjerne litt vann på hendene så blir det lettere å forme dem.
  7. Stek kyllingburgerne til de er gylne og gjennomstekte, i cirka 3 til 4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.
  8. Skjær hamburgerbrødene i to og ha på parmesandressing, babyleaf, hurtigsyltet rødkål og kyllingburger. Server med båtpoteter og parmesandressing. Vel bekomme!

 

Kyllingburger med pesto og caprese

1-KIWI - Prior-Lerøy-5919.jpg


Dette trenger du:

4 porsjoner

  • 400 g kyllingfilet (2 fileter)
  • Salt og pepper
  • 1 stk mozzarella
  • 2 tomater
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 1 potte basilikum

Pesto-dressing:

3 dl lettrømme
2 ss pesto

Slik gjør du det:

  1. Del hver kyllingfilet i to og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme og legg i filetene. Stek et par minutter på hver side så de får en god skorpe. Sett på lokk og dra stekepannen av platen. La hvilke under lokk til servering.
  2. Skjær tomatene og mozzarella i skiver og legg over på et fat.
  3. Server kyllingen i burgerbrød sammen med pestodressing, tomatskiver, mozzarellaskiver, frisk basilikum, en god olivenolje, salt og pepper. Server og nyt!

 

Hjemmelaget lakseburger på 1-2-3

1-KIWI - Prior-Lerøy-5948.jpg

Dette trenger du:

4 porsjoner

  • 500 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 rødløk, i ringer
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 4 stk salatblader
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 4 ss lettrømme
  • Dill

Slik gjør du det:

  1. Hakk laksefileten i en skål, gjerne med en stavmikser, og bland i salt og pepper.
  2. Form farsen til fire burgere i omtrent samme størrelse.
  3. Stek burgerne på middels varme i pannen, eller grill dem i 8 til 10 minutter.
  4. Mens lakseburgerne steker kan du gjøre klart tilbehøret. Kutt rødløk i tynne ringer, skjær opp agurken i skiver og legg frem fire salatblader i passende størrelse til burgerne.
  5. Del burgerbrødene i to og ha på lettrømme, salatblad, rødløk og agurk. Topp det hele med fiskeburgeren og server. Vel bekomme!

 

Fiskeburger på kun 5 minutter

1-KIWI - Prior-Lerøy-5989.jpg

Dette trenger du:

4 porsjoner 

  • 4 Fiskemannen torsk+hyse burger
  • 2 tomater
  • 1 rødløk, i skiver
  • Crispysalat eller annen god salat
  • 1 sitron
  • 4 grove hamburgerbrød

 

Ishavsdressing:

3 dl lettrømme
1 sitron, finrevet skall
1 ss dijonsennep
1 ss akasiehonning
1 fedd hvitløk, revet
1 neve dill, finhakket
4 ss gressløk, finhakket
Sitronsaft, smak til
Salt og pepper, smak til

Slik gjør du det:

  1. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Legg i fiskeburgerne og stek et par minutter på hver side. Senk deretter varmen og stek ytterlige 6 til 7 minutter til fiskeburgeren er gjennomvarme.
  2. Skjær tomat og rødløk i tynne skiver. Skyll salaten og legg alt over på et fat.
  3. Del hamburgerbrød og ha ishavsdressing, salat, tomatskiver, rødløkskiver og fiskeburger. Server gjerne med ovnsbakte, dill, sitron og ishavsdressing ved siden av. Vel bekomme!