Har du testet denne smarte nyheten?

Kjøttdeig med grønnsaker gjør middagen både billigere og litt sunnere

Nyhet! First Price grønnsakskjøttdeig

First Price Kjøttdeig med Grønnsaker lanseres i alle KIWIs butikker og gjør fredagstacoen litt billigere, sunnere og grønnere.

Kjøttdeig kan regnes som en klassiker i middagsretter i hverdagen, og for mange høyst nødvendig for en vellykket fredagskveld med taco. For ikke å glemme i en deilig bolognese, lasagne og hjemmelagde kjøttkaker. Nå kommer kjøttdeig i en sunnere og mer miljøvennlig utgave med nyheten First Price Kjøttdeig med Grønnsaker. Den både smaker godt, og er ikke minst et billigere alternativ til vanlig kjøttdeig.

Billig alternativ

First Price Kjøttdeig med Grønnsaker er et billigere produkt enn vanlig kjøttdeig, og vil koste kun 39,90 kroner. Dette gjør at man kan få enkle kutt i matbudsjettet, uten å måtte kutte i foretrukne middagsretter.

– Når «alt» blir dyrere, er dette et produkt vi tror kommer til å slå godt an blant kundene våre. Vi har den siste perioden sett en tendens til at mange velger rimeligere alternativer i de kategoriene der det finnes flere produkter å velge mellom. First Price Kjøttdeig med Grønnsaker er en nyhet som vil være i alle våre 692 butikker over hele landet, forteller Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i KIWI.

Brukes som vanlig kjøttdeig

– Kjøttdeigen kan brukes i taco og er godt i bolognese, eller du kan lage kjøttboller eller kjøttkaker med den, sier kategori- og innkjøpssjef Corey Proulx i Unil, leverandør av First Price.

Taco med kjøttdeig og grønnsaker
Nyheten passer utmerket i blant annet taco. 

First Price Kjøttdeig med Grønnsaker inneholder bønner, gulrot, paprika og kikerter og består av 50 prosent grønnsaker. Altså et sunnere alternativ uten at du må bruke mer tid på matlaging i hverdagen.

– Det er ingen hemmelighet at nordmenn er glade i kjøtt, og det er heller ingen hemmelighet at rødt kjøtt er den produktkategorien med høyest klimaavtrykk, sier Francesca Accerbi, bærekraftsansvarlig i KIWI.

Fordelen med First Price Kjøttdeig med Grønnsaker er at den er utviklet for samme bruk som vanlig kjøttdeig, og gjør det enkelt å velge noe som er både grønnere og sunnere. Et lite tips er å steke den på litt høyere varme enn vanlig kjøttdeig, for å få den samme konistensen. 

Francesca Accerbi, bærekraftsansvarlig i KIWI
Francesca Accerbi, bærekraftsansvarlig i KIWI

– Kunden får en enkel tilpasning til et nytt produkt ettersom det tilberedes på samme måte som kjøttdeigen vi kjenner. Denne kjøttdeigen gjør det enklere å velge et produkt som er sunt både for kunden og miljøet, uten å måtte gi opp kjøtt og kjøttdeig. For selv om man tar grønnere valg skal man fortsatt få ha kjente smaker på middagsbordet, sier Accerbi.

Sunnere middag med grønnsakskjøttdeig

Å spise sunnere er noe alle gjerne har et mål om, og å tilføre mer grønnsaker i kosten er en enkel måte å gjøre det på. Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør sier at med First Price Kjøttdeig med Grønnsaker får man de to aller viktigste kostrådene for helse og miljøet kombinert i en og samme pakke.

– Du begrenser inntaket av kjøtt, spesielt oppblandete kjøttprodukter, og øker inntaket av grønnsaker, forteller Sundfør.

Sundfør tipser også om at man kan gjøre dette helt selv ved å drøye kjøttet og tilsette finhakkede smaksrike grønnsaker som løk, gulrot og sellerirot. Men om du ønsker en rask løsning i hverdagen, gir First Price Kjøttdeig med Grønnsaker alt i en pakke.

– Hvis du lager blandingen selv anbefaler jeg at du kombinerer karbonadedeig og grønnsaker for det aller sunneste resultatet, tipser Sundfør.

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør

Bedre for miljøet

KIWI ønsker at det skal være enkelt for kundene å velge litt grønnere i en kategori som ikke er regnet for å være spesielt grønn.

– Vi har lenge jobbet for å få kundene til å velge sunnere produkter, nå ønsker vi å gjøre det samme med produkter som er grønnere og litt bedre for miljøet, sier Accerbi.

– Dette produktet vil selvsagt ikke kunne erstatte alle typer deiger, men om vi bare ser på storfedeiger, så står det for 73 prosent av alt deigsalget hittil i år. Det vil si at om det bare er kundene som kjøper storfedeiger som bytter til kjøttdeig med grønnsaker vil 2373 tonn kjøtt bli erstattet med grønnsaker, sier Mile Helgesen.

Nyheten Kjøttdeig med grønnsaker
Nyheten Kjøttdeig med grønnsaker

Røft regnet har storfe ca. 10 ganger høyere CO2-avtrykk enn et gjennomsnittlig estimat av avtrykket på grønnsaker. Sammenliknet med ordinær kjøttdeig vil derfor dette produktet ha et betydelig lavere klimaavtrykk.

I tillegg til miljøfordelene ved å redusere mengde kjøtt, er også emballasjen mer miljøvennlig. Her har man trukket ut luft av pakken, som gjør at den tar mindre plass og dermed reduserer antall lastebiler på veien.

Vil du gå for en middag helt uten kjøtt?

Barilla ferdig vegetarlasagne.png

Prøv vegetarlasagne! En kjøttfri middag alle vil elske. Vegetarlasagne smaker godt og er i tillegg en super måte å få brukt opp grønnsaksrester på. Uansett hvordan du lager den, er det én spesiell ingrediens som kan gi retten din det lille ekstra. Få tips og oppskrift her: