Derfor bør du være ekstra nøye med solkremen i påsken

Dette er grunnene til at du bør være ekstra nøye med solkremen i påsken.

Enten du velger å dra til fjells, reise utenlands eller å bli hjemme i påsken er det ekstra viktig å være nøye med solkremen nå på våren. Vinterblek hud er nemlig ekstra utsatt for solforbrenning.

Påsken er en tid der vi oftere nyter solfylte dager utendørs enn vi har gjort på vinteren. Og selv om det er deilig å kjenne vårsolens varme stråler mot huden, er det viktig å ta ekstra forholdsregler nå i begynnelsen av sesongen.

– Hvorfor er det ekstra viktig med solbeskyttelse på våren?

– Huden vår har vært lite utsatt for sol gjennom vinterhalvåret, noe som resulterer i lavere melaninutskillelse, altså blekere hud, forteller lege og spesialist i dermatologi og venerologi, Chinh K. Le i Dr.Dropin.

Med lange og mørke vintre her oppe i nord vil derfor mange befinne seg i faresonen for solforbrenning når solen plutselig blir sterkere på våren.

– Da er det også større risiko for solskader i huden. Det er viktig å beskytte soleksponert hud ved hjelp av solkrem hele året, til og med om vinteren, men det er ekstra viktig med beskyttelse i denne perioden. Vi bruker mindre klær, er mer ute og solen er sterkere enn hva den er i vinterhalvåret, legger Le til.

 

NIVEAs solkremer vil være på plass i alle KIWI-butikker før påske. Her finner du blant annet den populære NIVEA Sun Protect & Moisture og Sensitive-serien, som er tilpasset sensitiv hud. NIVEA Kids Sensitive & Protect Spray med SPF 50+ er en parfymefri og ekstra vannfast solkrem med ekstra høy beskyttelse for de minste. Den egner seg godt for barns sensitive hud, selv ved eksem, siden den er godkjent av barnelege. Alle gir beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler og beskytter umiddelbart huden mot solbrenthet. 

Hvilken solfaktor bør du velge?

Ifølge Folkehelseinstituttet bør du bruke solkrem med minst faktor 15 når du soler deg i Norge, mens du i solrike land bør bruke faktor 30 eller høyere.

Det er også viktig at du smører deg inn med nok krem, smører på all hud som utsettes for sola, og at du smører deg inn minst annenhver time. Husk også at vann, snø og sand reflekterer UV-strålene, noe som øker sjansen for å bli solbrent.

Hvilken solbeskyttelse du trenger er avhengig av hudtypen din. Lyse hudtyper har behov for bedre solbeskyttelse enn en mørkere hudtype.

Andre faktorer som er avgjørende for hvilken solfaktor du bør gå for er:

  • Hvor lenge du har tenkt til å oppholde deg i solen
  • Når på døgnet du er i solen
  • Hvor du er i solen

Ikke glem en god solfaktor til ansiktet, After Sun og solbeskyttelse til leppene.

Om du kun har behov for solbeskyttelse i ansiktet er NIVEA SUN UV Face Shine Control Cream SPF 30 fin å ha med i vesken. Den absorberer overflødig olje fra huden, og gir en matt effekt samtidig som at den gir beskyttelse mot hudskader fra UVA- og UVB-stråler. En annen favoritt på farten er Labello Sun som sørger for at leppene dine beholder fuktigheten, samtidig som den gir beskyttelse mot solen.