Enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

Enkle tips som gir påskefrokosten det lille ekstra

Påska er endelig her, og for mange betyr det ekstra lange frokoster. Her får du våre beste tips til hvordan du kan lage en skikkelig god påskefrokost.

Enten du tilbringer den på fjellet, ved vannet eller hjemme hos deg selv. I påska får vi muligheten til å slappe av og gjøre det vi liker aller best. Det er også tiden hvor vi endelig kan nyte lange, rolige og gode frokoster.

Godt brød og pålegg, frisk frukt og grønt og kanskje noe søtt til slutt? Å bringe påskestemningen til bordet trenger hverken å være tidkrevende eller komplisert. Her får du våre fem beste tips til hvordan du lage en skikkelig god påskefrokost.

1. Overrask med ekstra gode påleggskombinasjoner

KIWI_påskefrokost_IG 2.jpg
Ferdigsmurte brødskiver til frokosten er luksus.

Et godt utvalg av pålegg hører med, og vil du gjøre litt ekstra ut av frokosten kan du lage ferdigsmurte brødskiver med deilige påleggskombinasjoner. Pynt gjerne med frisk frukt eller grønt så får du et fint og fargerikt påskebord. Her er fem forslag: 

 1. Gilde Løvtynn skinke, eggesalat og gressløk
 2. Brie, pesto, ruccola og Gilde Salami Siliana
 3. Avokado, laks og eggerøre
 4. Blåmuggost, ruccola og pære
 5. Hvitost, appelsin og timian

Lag rykende fersk kaffe i trakteren eller sett en presskanne på bordet, og lag te eller kakao til de som ikke drikker kaffe. Av kald drikke er appelsinjuice en påskeklassiker. Kjøp den ferdig eller lag den selv av saftige appelsiner. 

2. Club sandwich med Myk & Rund

KIWI_Påskefrokost_2023-036.jpg
En saftig sandwich med egg passer perfekt til sene frokoster i påsken.

Myk & Rund er holdbare brød som passer fint både hjemme, på hytta og på tur. De saftige, runde brødene er en favoritt hos både store og små. Hva med å lage en deilig club sandwich til frokost i påska? 

Dette trenger du:

1 sandwich

 • 3 skiver Myk & Rund 
 • 1 egg
  1 skive Prior Kyllingfilet Naturell
 • 3 biter Prior Grillet kyllingfilet
 • ¼ Avokado 
 • 2 skiver tomat
 • 4 skiver agurk
 • 1 salatblad 
 • 1 ss aioli
 • 1 neve ruccola
 • Salt og pepper til smak

Slik gjør du det:

 1. Varm Myk & Rund-brødene i ei tørr panne. 
 2. Stek egget slik du ønsker det, om det er speilegg eller stekt på begge sider. 
 3. Samtidig kan du begynne å bygge sandwichen. Først et brød med aioli, så salatblad, agurk, tomat og avokado. Så legger du et Myk & Rund-brød på, og over der igjen grillet kylling, ferdig stekt egg, en skive Prior Kyllingfilet og avslutter med et brød på toppen. 
 4. Smak til med salt og pepper, og pynt gjerne med litt ruccola på siden.

Gode tips til påskens matpakker på tur finner du her: 6 smakfulle matpakker med Myk & Rund.
NB: Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge. Her finnes egne varianter.

3. Egg, egg og mer egg!

KIWI_påskefrokost_IG 1.jpg
Ingen påskefrokost uten egg. I påsken spiser vi dobbelt så mye som ellers i året.

Vi nordmenn spiser mye egg hele året, men påsken er selve høytiden for eggespising. Da spiser vi vanligvis dobbelt så mye egg som ellers i året. Det selges cirka 20 millioner egg i Norge i påskeuken.

Vil du servere egg på en ny måte kan du lage egg i brød. Det er enkelt å lage og tar bare noen minutter. Stek brødskivene på én side, på middels varme med litt smør eller margarin i pannen. Lag et hull i midten av de halvstekte brødskivene. Om du har det tilgjengelig kan du bruke en pepperkakeform i form av et hjerte. Legg den ustekte siden av brødet tilbake i pannen og tilsett egg. Stek til egget har fått den konsistensen du ønsker. 

Lurer du på hvordan du egentlig koker et perfekt egg? Det kommer an på om du er til fjells eller hjemme i påsken.  Sjekk hvordan her! 

4. Lag frokostdessert

KIWI_påskefrokost_IG 4.jpg
Arme riddere smaker nydelig toppet med friske bær.

Noe av det beste med ferie er at det er lov å unne seg noe ekstra, som for eksempel frokostdessert! Arme riddere er en klassiker som både smaker kjempegodt og er enkelt å lage. Har brødet rukket å bli litt tørt den siste dagen før ferien er omme? Ingen fare, det passer perfekt til arme riddere – og du unngår matsvinn. Vinn-vinn, med andre ord. Her har du vår beste oppskrift på arme riddere:

Dette trenger du:

4 porsjoner

 • 4 skiver brød
 • 2 stk egg
 • 2 dl lettmelk
 • 2 ss sukker
 • 0,5 ts kardemomme
 • 0,5 ts kanel
 • 2 ss smør

Slik gjør du det:

 1. Visp sammen egg, melk, sukker, kanel og kardemomme. Hell blandingen i en form, og legg brødskivene i formen. La brødskivene trekke på begge sider, før de tas ut.
 2. Steke brødskivene på middels varme med smør i pannen.
 3. Server arme riddere med fersk frukt eller bær, litt honning, syltetøy eller et dryss melis.