Ender du alltid opp med rekerester? Ferske, fryste og tinte reker har ulik holdbarhet. Dette bør du gjøre med restene.
Er du en av dem som er redd for at gjestene skal gå sultne hjem fra rekelaget, eller var sulten når du var i butikken så du kjøpte litt mye reker, og dermed har endt opp med rester? Om du har gjort det mange ganger eller kun noen få har de fleste av oss vært der. Nordmenn kaster nemlig i snitt 42,1 kg spiselig mat hvert eneste år. Det er mye mat. Derfor har vi samlet tipsene du trenger å vite før du kjøper inn til rekefesten:
Hva er holdbarheten på frosne reker?
I fryseren kan du oppbevare rekene i opptil seks måneder. De skal da oppbevares slik du kjøpte dem, med skallet på og gjerne i fryseposen. Reker skal ikke fryses på nytt etter de er tint.
Hva er holdbarheten på reker i kjøleskapet?
Matvett.no skriver at både tinte og ferske reker som har ligget i romteperatur, eller i verste fall på middagsbordet utendørs og i sola, og deretter puttes tilbake i kjøleskapet, må spises neste dag.
Tinte reker som ikke har vært i solen bør helst legges i en lufttett beholder i kjøleskapet. Gjerne også kjølt ned over isbiter om du har. Da kan de holde i maks tre dager. Det samme gjelder ferske, kokte reker.
Hvordan vet du at rekene kan spises?
Se og lukt. Ser rekene slappe ut eller har de begynt å bli melne? Da er det for sent å spise dem. Se på rekene og lukt alltid. Om de lukter rart eller vondt bør du la være å spise dem.