Seks brød du må prøve til rekene i sommer

Bilder av reker på Landbrød fra Bakehuset.

Reker er en klassisk sommerfavoritt, men hvilket brød bør du servere til rekene for å få den beste smaksopplevelsen? Her er våre tips.

For mange er loff et sikkert valg, men flere ønsker å gjøre rekemåltidet litt sunnere. Da kan du gjerne ha både fint og grovt brød tilgjengelig på bordet, så gjestene kan velge selv. Om dere er få til bords kan du fryse ned brødrestene til senere. 

Når du skal velge brød til reker, er det viktig å huske på at smaken på brødet ikke skal overkjøre smaken av rekene. Velg derfor et brød som er nøytralt i smaken, eller som har en smak som komplementerer rekene på en god måte.

Her er seks forskjellige typer brød fra Bakehuset, som passer godt sammen med reker:

NB: Disse brødene er dessverre ikke tilgjengelig i Nord-Norge. Her finnes egne varianter.

 1. Funkygine Fiberstykker er et sunnere og smakfullt alternativ til loff. Stykkene er saftige og har en høy andel fiber, noe som gjør det godt egnet til å spise sammen med reker. Fiberstykkene er det  groveste tipset på lista, med 89 prosent grovhet og nøkkelhullsmerke. Her blir du mett, samtidig som magen fordøyer maten lett.

  KIWI_reke_Fiberstykker.jpg

 2. Focaccia er et italiensk brød som har en myk og luftig konsistens. Dette brødet passer godt sammen med reker, spesielt hvis du ønsker litt ekstra krydret smak. Et spennende alternativ på rekebordet.

  KIWI_reker_Focaccia.jpg

 3. Gourmetloff er et luftig brød med en sprø skorpe. Dette brødet passer godt sammen med reker fordi det har en nøytral smak som ikke overkjører rekesmaken. Gourmetloff kan også brukes til å lage et deilig rekesmørbrød.

  KIWI_reker_gourmetloff.jpg

 4. Landbrød, en nyhet fra Bakehuset, er et luftig og godt brød med et rustikt utseende. Brødet er litt grovere enn loff, og har mild og god smak av surdeig. Denne nyheten bør du absolutt teste i sommer.

  KIWI_reker_Landbrød.jpg

 5. Våre groveste speltbrød er et brød som lages av speltmel, som er en gammel kornsort. Dette brødet passer godt sammen med reker fordi det gir en litt nøtteaktig smak som komplementerer rekesmaken. Speltbrød er også et av de groveste brødene på lista, med 71 prosent grovhet og er nøkkelhullmerket.

  KIWI_reker_spelt.jpg

 6. Formloff er et brød som lages i en form, og har derfor en firkantet form. Kanskje det brødet de fleste plukker med seg når de skal handle inn til rekelag. Formloff passer godt sammen med reker fordi det har en myk konsistens og en nøytral smak.

  KIWI_reker_formloff.jpg