For hver flaske Isklar som selges i KIWI, doneres det to kroner til UNICEF og KIWIs vannprosjekt på Madagaskar.

Gjennom vannprosjektet har blant annet 13.700 mennesker i den tørre Androy-regionen sør på Madagaskar fått tilgang trygt og rent vann.

KIWI har vært stolt signaturpartner med UNICEF siden 2010. Samarbeidet har blant annet ført til bygging av hele 21 skoler i en av Madagaskars aller fattigste regioner. Partnerskapet har stått stødig fra starten, og nå er det altså rent vann som står i fokus. 

Siden 2017 har KIWI og United Bakeries, som produserer Isklar, donert to kroner av hver solgte Isklar vannflaske til Madagaskar-prosjektet.

– På denne måten kan også kundene våre bidra ved å kjøpe Isklar-vannflaskene, sier kategorisjef i KIWI, Trond Jokerud.

R5C22168.jpg

Inntektene fra salget av Isklar-flasker har blant annet gått til vannløsning på 14 av de 21 KIWI-finansierte skolene.

– Blant de sju som gjenstår, er fire under arbeid mens de siste tre er en del av en større plan plan. Skolene som ennå ikke har fått en god vannløsning, har midlertidige løsninger, som tilkjørt vann, forteller Kristine Arvin, ansvarlig for UNICEF-samarbeidet i KIWI.

Hun legger til:

– Vannprosjektene er del av UNICEFs WASH-program (Vann, sanitær og hygiene), som skal sørge for håndvask med såpe, utbygging og bruk av toaletter og tilførsel av rent vann. 

Visste du at for bare 50,- kroner kan UNICEF rense 6000 liter vann? Doner deler av din Trumf-bonus til UNICEF her.

For familier og barn er mangelen på rent vann en enorm utfordring, og mangel på rent vann er direkte knyttet til alvorlige sykdommer, underernæring og manglende skolegang. 

Madagaskar er et av verdens fattigste land, og har store utfordringer knyttet til helse. 47 prosent av barna i landet får varige skader på grunn av underernæring, 58 av 1000 barn dør før fylte ett år. Med rent vann kan barn leve uten fare for bakterier som forårsaker livsfarlig sykdom. 

R5C21005-2.jpg
Kristine Arvin på besøk hos en skole på Madagaskar.

KIWI og UNICEFs skole- og vannprosjekt er tettere knyttet sammen enn man først skulle tro.

–  For foreldrene vil det være en fordel at barna går på skole, da de kan ta med seg vann hjem etter endt skoledag. Det å gi disse barna mulighet til å få utdanning, vil i tillegg gi dem et langt bedre grunnlag for å klare seg bedre økonomisk enn generasjonen før dem, forteller Arvin.

På verdensbasis mangler 700 millioner mennesker tilgang på rent vann.   

Les mer om hvordan det jobbes med skole og vann på Madagaskar