Norgesmestere i inkludering og mangfold

KIWI spiller på lag med fotballen

Norgesmesterskapet, fotballandslaget og Norway Cup får lagkamerater i grønne trøyer de neste årene. KIWI skal sponse både topp- og breddefotballen til og med 2024.

Mens statusen som offisiell samarbeidspartner for fotballandslaget og generalsponsor for Norway cup er rykende fersk, ble avtalen som gjør KIWI til offisiell sponsor for Norges Fotballforbund til og signert allerede i januar 2020. Avtalens hovedfokus er Norgesmesterskapet for både kvinner og menn.

– KIWI, med sine 700 butikker over hele landet, er en naturlig del av folks hverdag, akkurat som fotballen. De har også fokus på mange av de samme sakene som er høyt oppe på NFF sin agenda, som sunnhet og matsvinn, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i januar.

Blant verdens beste

Nå blir KIWI også offisiell samarbeidspartner for det norske kvinnelandslaget i fotball i en treårig avtale som varer til og med 2024.

– Fotballandslaget og KIWI er en perfekt match. Vi i KIWI har som mål å gjøre Norge sunnere, og heltene på fotballandslaget er jo ekte sunnhetsforbilder. Laget har også flere av verdens beste fotballspillere, og vi gleder oss til å følge dem gjennom de kommende mesterskapene, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Det kan se ut til at det blir mye å være stolt av de neste årene. Norge kan nemlig skilte med internasjonale profiler som Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten og Maren Mjelde, samt en rangering blant de beste landslagene i verden.

– Det er ganske mange likheter mellom KIWI og landslaget i fotball. Vi tror på like muligheter for alle som vil gjøre en skikkelig innsats for å få det beste ut av sine egne evner. Vi tar vare på talentene våre og mener unge mennesker vokser med mye ansvar. Og så er vi skikkelige vinnerskaller, der alle vet at de må gjøre sin del av jobben for at laget skal få resultater, sier KIWI-sjefen.

Norgesmestere i inkludering og mangfold

Fra 2021 er KIWI også generalsponsor for verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 6 og 19 år: Norway Cup. Arrangementet med hele 2 000 lag, 30 000 deltakere og 5 500 fotballkamper varer til og med 2024, med mulighet for forlengelse.

– Det er godt at vi har selskaper som KIWI, som virkelig forstår at Norway Cup er en viktig inspirasjonskilde for mange barn og unge. Vi gleder oss til å samarbeide med dem, sier generalsekretær i Bækkelagets Sportsklub/Norway Cup, Pål Trælvik.

Norway Cup må være Norges – og kanskje et av verdens – største arrangement for inkludering og mangfold. Det heier vi på, sier KIWI-sjefen.
Norway Cup må være Norges – og kanskje et av verdens – største arrangement for inkludering og mangfold. Det heier vi på, sier KIWI-sjefen.

Bækkelaget Sportsklub er arrangør av turneringen, som har vært avholdt på Ekebergsletta siden 1972. Trælvik forteller at mange potensielle sponsorer vært avventende i det som har vært et vanskelig år, og at det der derfor er spesielt gledelig at KIWI tar ansvar tross situasjonen. KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy var imidlertid aldri i tvil.

– Norway Cup må være Norges – og kanskje et av verdens – største arrangement for inkludering og mangfold. Det heier vi på. Samtidig er barnefamilier en av KIWIs viktigste målgrupper, og Norway Cup er jo en fantastisk arena for dem. Vi ser frem til å dele små og store øyeblikk med dem på den flotte, grønne Ekebergsletta i årene som kommer, sier KIWI-sjefen.