Gi din støtte nå, så gjør kiwi det samme

Sammen kan vi sikre skolegangen til jenter i sårbare land

Millioner av jenter mister muligheten til utdanning fordi de ikke har tilgang til produkter vi her hjemme tar for gitt. Nå kan du, sammen med UNICEF og KIWI, bidra til å sikre skolegangen til flere jenter.

Publisert: 04.03.21
Sist oppdatert: 27.05.24

Vaskbare bind til bare 11 kroner kan forhindre et liv i fattigdom, og fem bind er nok til at en jente ikke mister skoledager på grunn av menstruasjonNå har du mulighet til å donere et eller flere bind til 11 kroner, og for hver donasjon UNICEF får inn, vil KIWI donere et ekstra bind. Sammen kan vi hjelpe mange! 

Siden 2010 har KIWI vært signaturpartner med UNICEF. KIWI har finansiert byggingen av 20 skoler og en førskole på Madagaskar, og nå jobber vi sammen for å sikre rent vann til disse områdene. Skolene KIWI har finansiert gir utdanningsmuligheter for 7000 barn.  

 På Madagaskar har vi sett hvor viktig tilgang på vann og hygieneartikler er for at jentene ikke skal droppe ut av skolen, når de kommer i pubertetsalder. Vi i KIWI ønsker å bidra til at noe så naturlig og hverdagslig som menstruasjon ikke skal sette en stopper for jenters skolegang, sier Kristine Aakvaag Arvin, leder for kommunikasjon og bærekraft i KIWI. 

Sammen med UNICEF har KIWI har bygget 20 skoler og én førskole på Madagaskar. Her besøker Kristine Arvin i KIWI én av skolene.
Sammen med UNICEF har KIWI har bygget 20 skoler og én førskole på Madagaskar. Her besøker Kristine Arvin i KIWI én av skolene.

Vaskbare bind kan forhindre fattigdom 

Menstruasjon er en naturlig del av livet og en månedlig hendelse for 1.8 milliarder jenter. Likevel møter jenter i 2021 fortsatt stigma, trakassering og sosial ekskludering under menstruasjon. 

Dette gir ringvirkninger som varer livet ut, spesielt for jenter i en allerede sårbar situasjon. Mange stiller bakerst i køen resten av livet, fordi de enten går glipp av for mye undervisning eller må slutte på skolen helt. Vaskbare bind gjør at disse jentene kan fortsette på skolen selv om de har menstruasjon.  

UNICEF er en av verdens ledende forkjemper for sunn og verdig menstruasjon. De har nå startet en verdighetskampanje for å sikre jenter tilgang til grunnleggende hygieneprodukter som vaskbare bindsamtidig som de sørger for sosial støtte, bygger kunnskap og ferdigheter, så vel som fasiliteter og tjenester.  

Slik kan vi bidra sammen 

Vaskbare bind utjevner forskjeller og gir jenter verdighet og trygghet. Et slikt bind koster kun 11 kroner. Ønsker du å bidra?  

For å nå ut til så mange jenter som mulig vil KIWI gi ett ekstra vaskbart bind for hver donasjon som kommer inn. Sammen kan vi sørge for at alle jenter får en rettferdig sjanse!  

KIWIs Bind- og tampongavtale

Med Bind- og tampongavtalen til KIWI får du hver andre pakke med bind, truseinnlegg eller tamponger gratis hos KIWI. Hva du ønsker å ta ut som gratispakke – bind, truseinnlegg eller tamponger bestemmer du selv. Du kan mikse produkter slik det passer deg. Avtalen gjelder ikke First Price-produkter.