Kiwi samarbeider med DNT

KIWI og DNT: Tre nye år med bærekraft, lokalmat og folkehelse

Foto: Catapult film

KIWI og DNT fornyer avtalen og forblir turvenner frem til 2021.

Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er grunnleggende faktorer for en god helse. NorgesGruppen og Den Norske Turistforeningen inngikk høsten 2016 derfor en treårig samarbeidsavtale med mål om å få flere nordmenn ut på tur innen 2018, øke medlemsveksten i DNT og sørge for bedre tilgang på sunn og god turmat, både på DNT-hyttene og i butikkhyllene.

I høst ble avtalen utvidet med tre nye år, og dermed ser KIWI og NorgesGruppen frem mot tre nye år med bærekraft, lokalmat og folkehelse gjennom tilgjengelige turopplevelser. DNT vil senke terskelen for å komme seg ut på tur. NorgesGruppen er til stede med butikker over hele landet, og det er derfor naturlig å støtte opp om dette målet.

Samarbeidsavtalen styrker KIWIs posisjon som leverandør av sunnhet til folket. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe med DNT, og til å sikre at flere nordmenn tar i bruk naturen. Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Nå skal vi inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

En sprek gjeng ute på tur i fjellet. Kiwi og DNT vil ha enda flere nordmenn ut på tur.
En sprek gjeng ute på tur i fjellet. Kiwi og DNT vil ha enda flere nordmenn ut på tur.
 

Ut på tur!

Den fornyede avtalen ble passende nok markert med en fottur fra NorgesGruppens hovedkontor på Skøyen til Folkemuseet på Bygdøy, der en av DNTs første koier nå har fått fast plass.

– Vi har hatt et fruktbart og godt samarbeid så langt, og nå kan DNT og NorgesGruppen bruke de kommende årene på å satse på inkludering og få enda flere til å oppleve den norske naturen, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT. 

KIWI er blant annet med på Kom deg ut-dagen, et lavterskel arrangement i samarbeid med DNT som går av stabelen hvert år. I september fikk vi bli med FTU (friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede) på tur - et tilbud fra Den Norske Turistforening for utviklingshemmede og deres venner, familie og støtteapparat.

I samarbeid med Kvikk Lunsj benyttet vi anledningen til å servere dem en overraskelse som ble satt stor pris på.