KIWI samarbeider med DNT

KIWI og DNT forblir turvenner frem til utgangen av 2024

Jente aker og har det gøy. Foto: Line Hårklau/DNT
Foto: Line Hårklau/DNT

Samarbeidet forstetter mellom KIWI og DNT. Avtalen er fornyet og vi forblir turvenner frem til utgangen av 2024.

Sist oppdatert: 24.01.24

Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er grunnleggende faktorer for en god helse. NorgesGruppen og Den Norske Turistforeningen inngikk høsten 2016 derfor en samarbeidsavtale med mål om å få flere nordmenn ut på tur, øke medlemsveksten i DNT og sørge for bedre tilgang på sunn og god turmat, både på DNT-hyttene og i butikkhyllene.

Deretter har avtalen blitt utvidet i flere omganger, og dermed ser KIWI og NorgesGruppen frem mot flere nye år med bærekraft, lokalmat og folkehelse gjennom tilgjengelige turopplevelser. DNT vil senke terskelen for å komme seg ut på tur. NorgesGruppen er til stede med butikker over hele landet, og det er derfor naturlig å støtte opp om dette målet.

– Samarbeidsavtalen styrker KIWIs posisjon som leverandør av sunnhet til folket. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe med DNT, og til å sikre at flere nordmenn tar i bruk naturen. Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Nå skal vi inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Ut på tur, aldri sur

Med Fuglemyrhytta i Oslomarka som kulisse, signerte NorgesGruppen og Turistforeningen høsten 2021 en fornyet samarbeidsavtale. Dermed er det duket for tre nye år som turpartnere.

I god DNT-ånd tok de alle beina fatt og gikk de knappe tre kilometerne fra Skådalen t-banestasjon og opp til DNTs ubetjente hytte Fuglemyrhytta, for å markere at samarbeidet fortsetter i nye tre år. Konsernsjef Runar Hollevik og DNTs generalsekretær Dag Terje Solvang ledet an, og med matpakke i sekken og kaffe på termos markerte de samarbeidets felles fokus på folkehelse, sunn mat og bærekraftig utvikling.

En sprek gjeng ute på tur i fjellet. Kiwi og DNT vil ha enda flere nordmenn ut på tur.
En sprek gjeng ute på tur i fjellet. KIWI og DNT vil ha enda flere nordmenn ut på tur.

– Vi er veldig glade for at NorgesGruppen med sin bredde av virksomheter og tilstedeværelse over hele landet fortsatt vil være en av DNTs viktigste samarbeidspartnere, sier Dag Terje Solvang.

KIWI er blant annet årlig med på Kom deg ut-dagen, et lavterskel arrangement i samarbeid med DNT som går av stabelen hver høst og vinter. I tillegg er Turkatalogen et samarbeid mellom KIWI og DNT, en egen katalog og oversikt som samler mange av foreningens beste fellesturer.

Les mer om Kom deg ut dagen og få flere turtips her