KIWI er kåret til Norges mest bærekraftige dagligvarekjede for fjerde gang

Fire KIWI-ansatte i fruktavdelingen

KIWI kommer best ut blant de norske dagligvarekjedene i Europas største uavhengige merkevarstudie om bærekraft: – I KIWI sier vi at grønnfargen vår forplikter, og det er hyggelig at det blir lagt merke til blant nordmenn, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

KIWI har for fjerde gang blitt kåret til den mest bærekraftige dagligvarekjeden i Norge av Sustainable Brand Index (SBI), en kåring som rangerer hva kundene oppfatter som Norges mest bærekraftige varemerker.

– Vi er stolte av at folket har kåret KIWI til den mest bærekraftige dagligvarekjeden i Norge også i år. Vi pleier å si at grønnfargen vår forplikter, og det er hyggelig at det blir lagt merke til blant nordmenn, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy utenfor butikk
KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

I KIWI har vi organisert bærekraftsarbeidet vårt i tre hovedområder: Miljø, helse og mennesker.
Her kan du lese mer om hvordan vi jobber innenfor de forskjellige områdene.

SBI-rapporten er basert på spørreundersøkelser blant et representativt utvalg av 13 000 norske forbrukere fra hele landet, som har bedømt hvordan Norges største varemerker leverer innen miljøansvar og sosialt ansvar. Undersøkelsen i sin helhet er svært omfattende og rangerer hele 282 merkevarer i 25 forskjellige bransjer.

Mål om å bli klimanøytrale

KIWIs langsiktige mål er å bli klimanøytrale, og vi jobber blant annet med utbygging av solcellepaneler på flere butikker, å redusere unødvendig plast og å kutte  matsvinn.

Les mer om KIWIs miljøtiltak her.

KIWI skal også legge til rette for sunne valg for å løfte folkehelsen, og tilbyr kundene sunne matvarer til lavere priser. Dette gjøres blant annet gjennom fordelsprogrammet KIWI PLUSS som gir 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt, den høyeste bonusen i bransjen.