En enkel og deilig fiskesuppe med nydelig farge. Aller best smak får du når du bruker Hokkaido-gresskar, men du kan også bruke restene fra Halloween-gresskaret.
Vil du prøve en annerledes fiskesuppe, bør du teste denne varianten i høst. Den fyldige og søte smaken fra gresskaret smaker nydelig sammen med lettsaltet torsk. Suppen kan lages med både Hokkaido-gresskar og rester fra Halloween-gresskar. Om du går for sistnevnte og ikke har nok rester, kan du supplere med gulrøtter eller søtpotet. Koketiden er den samme.
Du trenger:
- 400 g Lerøy lettsaltet torsk med skinn
- 1 kg gresskarkjøtt
- 0,5 l kyllingbuljong
- 3 dl lett crème fraîche
- 1 stk appelsin, skall og saft
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær gresskarkjøtt i biter og dekk det med rikelig vann i en kasserolle. Kok til det er mørt, cirka 15 minutter.
- Sil av vannet, og ta vare på 0,5 liter som du rører ut en terning kyllingbuljong i.
- Mos gresskar til en jevn blanding med stavmikser.
- Rør inn lett crème fraîche og kyllingbuljong og varm opp.
- Vask appelsinen godt, riv skallet og klem ut saften og ha alt i suppen.
- Smak til med salt og pepper.
- Damp torsken i cirka 6 minutter, fjern skinnet og del i terninger.
- Anrett fiskesuppen i en dyp tallerken og legg i de varme fiskebitene ved servering.