Taco er en sikker vinner til fredagskosen, og med denne deilige tacogratengen får du en enkel og litt annerledes vri på den klassiske retten.
Kombinasjonen av sprø tortilla chips, fyldig kjøttsaus og smeltet ost gjør denne retten til et skikkelig godt måltid for hele familien. Enkel å lage er den også! Server med guacamole, salsa, frisk babyleaf-salat og en iskald Coca-Cola Zero Sugar for en komplett smaksopplevelse.
Tips! Ønsker du å gjøre den kjøttfri, kan du droppe kjøttdeigen og tilsette linser, mer bønner eller grønnsaker i sausen. Squash, sopp, paprika og gulrøtter egner seg godt.
Oppskrift på enkel tacograteng
Du trenger:
- 400 g kjøttdeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede tomater
- 1 pose Old El Paso taco spice mix
- 1 pakke kidneybønner
- ½ boks mais
- Mager cottage cheese
- Revet ost
- Old El Paso tortilla chips
Til servering:
- Guacamole
- Old El Paso salsa
- Babyleaf-salat
- Coca-Cola Zero Sugar
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Start så med å brune kjøttdeigen i en stor stekepanne på middels varme. Når kjøttet er stekt, tilsetter du finhakket løk og hvitløk. Rør godt slik at løken blir blank og hvitløken myk.
- Ha deretter i hakkede tomater og tacokrydder, og rør alt godt sammen før du tilsetter kidneybønner og mais.
- Hell kjøttblandingen over i en ildfast form. Fordel cottage cheese jevnt over toppen, og dryss deretter på et lag med revet ost.
- Sett formen midt i ovnen og stek i cirka 15 minutter, eller til osten er gyllen og boblende.
- Ta tacogratengen ut av ovnen og la den hvile 10 minutter før du serverer den med guacamole, salsa, frisk babyleaf-salat og en iskald Coca-Cola Zero Sugar.