Hjelp, vi vil bli sunnere!

Her er Line & Torbens 11 favoritt-tips for å spise sunnere

Druer i fryseren, dessert til hverdags og pastaoppskrift fra en mesterkokk er blant tipsene Line Victoria Husby-Sørensen gjerne deler videre til andre som ønsker å spise sunnere.

Gjennom hele februar har vi fått følge familien Husby-Sørensen fra Stathelle i Telemark i serien «Hjelp, vi vil bli sunnere!» på YouTube og KIWI.no.

Nå er vi halvveis i prosjektet, og spørsmålet er hva Line Victoria og Torben har lært så langt? Vi vet at mange single, par eller familier gjerne ønsker å ha et sunnere kosthold, men sliter med å få det til i hverdagen. Da kan det være nyttig å høre direkte fra familien selv, om hvilke råd som faktisk har fungert for dem. 

Dette er Line & Torbens beste tips

Før dette prosjektet, spiste Torben kun fisk og skalldyr under "tvang". Nå har pipa fått en annen lyd!
Før dette prosjektet, spiste Torben kun fisk og skalldyr under "tvang". Nå har pipa fått en annen lyd!

Nr. 11: Frys ned druene

 • Vi har aldri gjort det før, men det var utrolig godt! Frosne druer er visst noe av det diggeste du kan snacke på, og da er det jo en fordel at det er sunt i tillegg.

Nr. 10: Nøtter er jo faktisk bra

 • Vi har jo styrt unna nøtter fordi vi har hørt at det er så mye fett i det. Men Tine Sundfør (klinisk ernæringsfysiolog) fortalte oss at en neve nøtter om dagen faktisk er helt i orden – det har reddet oss fra mye unødvendig småspising og sjokolade på farta.

Dette er fakta om fett og sunnhet når det kommer til nøtter

Nr. 9: Spis før du drar i butikken

 • Det er myyyyye lettere å velge sunne varer i handlevognen hvis man ikke er sulten når man handler. VI har også innsett at det faktisk ER lettere å spise og handle sunnere når man setter en ukemeny og handler til flere middager av gangen. 

Nr. 8: Vegetarlasagne smaker enda bedre kald!

 • Torben lagde det til oss etter den første uka, for aller første gang. Han hadde det også med seg som lunsj dagen derpå! Rimelig oppsiktsvekkende fra en mann som har potetgull som sin mest spiste grønnsak, kan du si...

Hva med å prøve denne vegetarlasagnen?

Nr. 7: Spør en voksen om oppskrifter

Lettsaltet torsk med ertestuing falt i god smak hos både små og store i famiilen.
Lettsaltet torsk med ertestuing falt i god smak hos både små og store i famiilen.

 • Ta en telefon til en voksen i familien (som er eldre enn deg) og spør om en god oppskrift på fisk. Vi fikk tips om lettsaltet torsk med hjemmelaget ertestuing, det var helt fantastisk godt!

I teksten under episode 3 finner du Lines oppskrift på ertestuing

Nr. 6: Ikke kok fisken 

 • Da vi lagde den lettsaltede torsken, gjorde vi et skikkelig forarbeid for én gangs skyld. Da lærte jeg (Line) at fisken faktisk ikke skal koke, bare trekke!

Sjekk her: Slik tilbereder du fisk riktig

Nr. 5: Lag nok middag til lunsj 

 • Når vi lager en litt større porsjon enn nødvendig, kan vi ta med oss middagsrester i matboksen på jobb også. På den måten får vi nyte god varmmat – uten å gå i fast food-fella på den nærmeste bensær´n. 

Nr. 4: Putt frukt i veska!

 • Jeg går nå rundt med både epler og bananer i veska mi, det er virkelig en redning når jeg er på farten og blodsukkeret nærmer seg bunnivå. 

Nr. 3: Spis dessert til hverdags

 • Blåbær, bringebær og druer med litt mager vaniljekesam, toppet med litt honning og et dryss med kokosflak fungerer både som dessert og snacks! Målet vårt fremover er å ha en god, gammeldags fruktsalat stående i en bolle i kjøleskapet, som vi kan spise fra når vi blir fysne på noe.

Nr. 2: Lag Christers laksepasta!

Kokk og fersk OL-vinner Christer Rødseth viser Line & Torben hvordan de skal lage hans enkle, men smakfulle laksepasta til middag.
Kokk og fersk OL-vinner Christer Rødseth viser Line & Torben hvordan de skal lage hans enkle, men smakfulle laksepasta til middag.

 • Altså... Laksepastaen til Christer har gått på repeat siden vi lærte å lage den. Det er helt utrolig hvor mye det gjør med smaken når man tilbereder fisk på riktig måte. Vi har jo gjort feil hele tiden frem til nå!

Her finner du oppskriften på Christers laksepasta

Nr.1: Gjør dette til et felles prosjekt

 • Hvis dere er et par eller en familie, ikke prøv å endre kosthold alene. Det er for dumt å sitte og spise forskjellige middager – og hva er egentlig galt med å spise litt sunnere enn man har gjort tidligere? Vi har gjort det lettere å spise sunt ved rett og slett å fylle opp kjøleskapet med frukt og grønt, og planlegge hvilke fiskemiddager vi skal ha i løpet av uken. Vi utfordrer dere til å gjøre det samme!