Aktiv påske med KIWI

Er dette den mest populære turmaten?

Turmaten skal helst både smake godt, være lett å ta med seg i sekken og enkel å tilberede i skogen. Med Rett i koppen er det ingen sak å la hele familien få med seg sin egen favoritt.

Vi nordmenn elsker å være ute i naturen, og påsken er for mange en høytid også når det gjelder friluftsliv. Vårsolen varmer nok til at vi kan spise appelsin i solveggen uten å fryse på fingertuppene, og når anledningen byr seg inntar vi gjerne lunsjen og middagen også utendørs. 

En undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Norsk Friluftsliv viste at åtte av ti nordmenn hadde tenkt seg ut i naturen i påsken 2018, og det er vel ingen grunn til å tro at årets påske vil bli annerledes.

Husk kart og kompass

Det å oppsøke naturen trenger ikke verken være komplisert eller dyrt. Har du ikke sportsutstyr liggende, finnes det i dag utlånssentraler i hele landet, og det er også et godt utvalg av utstyr som gis bort eller selges til en billig penge.

Når utstyret er på plass, er det bare å pakke sekken. Hva den skal inneholde kommer litt an på om du skal på tur i skogen i lavlandet eller bestige topper i fjellet, men noen fellesnevnere er det uansett. Kart og kompass bør alltid være med, tursjokolade og appelsin er for mange et «must» på tur, og i tillegg er det viktig å sørge for godt med mat og drikke til hele familien.

Fyll på med næring
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

God og næringsrik mat er nemlig viktig for å holde både humøret og energinivået oppe på tur. 

– Litt Kvikk Lunsj skader ikke, men du bør ikke velge sjokolade istedenfor annen mat på tur, for da er det lett å gå tom for energi, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Hun minner videre om at selv om turen er kort og ikke så tung for deg, kan den føles krevende for barna. De kan derfor ha større behov for påfyll og synes dessuten alltid det er stas med en pause. 

La barna velge

Varm mat smaker ekstra godt når det er tid for pause, og det å servere et godt lite måltid hele familien setter pris på, trenger ikke kreve mye av verken tid eller penger. 

Med Rett i koppen kan faktisk alle familiemedlemmene få velge sin egen favoritt til turen. La for eksempel lillebror få tomatsuppe, storesøster kremet kyllingsuppe, pappa ertesuppe og mamma potetmos med kjøtt. Alle rettene veier lite og tilberedes på 1-2-3 med kokende vann fra termosen. Avslutt gjerne med en kopp solbærtoddy, eller hva med en litt sunnere kakao?

Noe for enhver smak

TORO Rett i koppen har vært blant nordmenns favoritter i over 30 år. Nå har de kommet i ny og forbedret utgave.
TORO Rett i koppen har vært blant nordmenns favoritter i over 30 år. Nå har de kommet i ny og forbedret utgave.

Rett i koppen ble lansert på 80-tallet, og at mange har trykket denne enkle hurtigmaten til sitt bryst er salgstallene et tydelig bevis på. I Norge selges det faktisk en pakke med Rett i koppen hvert femte sekund.

I februar i år ble de populære produktene relansert, og på nesten alle produktene er både smak og innhold blitt ytterligere forbedret. Blant annet minner ertesuppen nå enda mer om en tradisjonell ertesuppe, mens skogsoppsuppen har fått større biter og bedre soppsmak. I tillegg kommer nesten alle produktene i ny og mer tidsriktig innpakning.