Så enkelt blir du en mester på turkaffe

Lite smaker bedre enn en kopp nybrygget kaffe på tur. Med ALI Kaffe i tursekken er det enkelt å lykkes med turkaffen. Her får du den enkle guiden som gjør deg til en ekte friluftsbarista.

Det er ikke rart vi er glade i å gå tur i Norge. Uansett om man bor på bygda eller i byen, er det alltid kort vei til de gode naturopplevelsene. Når vi kommer oss ut i naturen, kjenner vi at skuldrene senker seg, og hverdagens mas blir liggende igjen hjemme.

Derfor er rastepausene på tur – uansett om turen er lang eller kort – et kjærkomment innslag i en hektisk hverdag. Det er her vi virkelig kan nyte en kopp kaffe, og ikke bare ta den med i en kopp mens vi haster videre til neste gjøremål.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Kok din egen turkaffe

Det er virkelig noe magisk med å kunne sette nyte en nybrygget kopp kaffe på tur. Med ALI kokekaffe i tursekken er du garantert et godt resultat på kaffen, uansett om du lager den over primus eller på bål. 

Ønsker du å gjøre det enda enklere kan du ta med ferdigtraktet kaffe på termos. ALI Kaffe egner seg nemlig særdeles godt til tur-termosen, siden den holder ekstra lenge på den gode smaken, uten å bli bitter. 

Slik lager du turkaffe

  1. Kok opp ønsket mengde vann i en ren kjele eller en kaffekjele av rustfritt stål. Beregn 1,5 dl vann per kopp kaffe.
  2. Beregn hvor mye kaffe du trenger. Bruk 6 gram kokekaffe per 1 dl vann.
  3. Ha kaffen i vannet og rør den ut. La den trekke i 6-8 minutter, eller til mesteparten av kaffegruten har sunket ned til bunns.
  4. Nyt den gode kaffen, gjerne med noe godt ved siden av.

Nybrygget kaffe gjør at turen smaker ekstra godt. 

Relatert innhold