
Tre enkle desserter med is som frister året rundt
Hvem har sagt at is kun er for varme sommerdager? Med Sørlandsis kan du trylle frem desserter som passer like godt en kjølig høstkveld, som til helgekosen midt på vinteren.
Når du trenger en dessert som er enkel å lage og som de aller fleste liker, er is et perfekt utgangspunkt. Legg til noen få, gode ingredienser, så har du tryllet frem en deilig dessert på 1-2-3. Trenger du inspirasjon? Her er tre varianter som er enkle å lage, men fulle av smak.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
1. Epledessert med vaniljeis og mandelkrønsj

En nydelig dessert med myke, karamelliserte epler, sprø mandelkrunsj og iskald vaniljeis. Her får du både tekstur og sødme i hvert lag. Perfekt til å avslutte en helgemiddag, eller når du bare vil kose deg litt ekstra.
Du trenger:
- 2 epler
- 1 ss smør
- 1 ss honning
- 100 g mandler
- 80 g sukker
- 40 g hvetemel
- 40 g brunet smør
- Sørlandsis Ekte Vanilje
Slik gjør du:
Skrell og del epler i terninger, fres i smør og honning til de blir myke og lett karamelliserte.
Finhakk mandlene og bland med sukker og mel. Hell over brunet smør, fordel på et stekebrett og stek på 200 °C i 10 min til det er gyllent og sprøtt. Legg lagvis i glass ved servering: karamelliserte epler, vaniljeis og mandelkrunsj.
2. Vafler med is, bær og nøtter

Nystekte, varme vafler med kald is er en uimotståelig kombinasjon. En enkel, men skikkelig god dessert som gjør det lett å kose seg litt ekstra, enten du serverer til helgekosen eller til kaffegjestene.
Du trenger:
- Nystekte vafler
- Sørlandsis Sjokokirsj
- Hakket mørk sjokolade
- Ristede hasselnøtter
- Friske bær
Slik gjør du:
Lag vafler slik du liker dem best og server dem lune med kuler av Sørlandsis Sjokokirsj, et dryss hakket sjokolade og grovhakkede, ristede hasselnøtter. Topp med friske eller frosne bær.
3. Affogato med en vri

Affogato er kanskje verdens enkleste dessert, alt du trenger er kaffe og iskrem. Navnet betyr «å drukne» på italiensk, fordi du drukner isen i kaffen. Tradisjonelt brukes vaniljeis, men du kan velge akkurat den smaken du liker best. Vi har valgt Sørlandsis med sjokobiter for å få en deilig moccasmak.
Du trenger:
- Sørlandsis Sjokobiter (eller din favorittsmak)
- Sterk, nytraktet kaffe eller espresso
Slik gjør du:
Legg en stor kule is i et lite glass. Hell over varm espresso rett før servering og nyt!