
Enkle oppskrifter til julelunsj
Skal du invitere til julelunsj? Her er seks enkle og smakfulle forslag som passer perfekt til en hyggelig stund med venner og familie.
1. Fjøl med skivet sylte
En tradisjonsrik og smakfull fjøl som gir rom for variasjon. Skivet sylte fra Gilde serveres med syltede grønnsaker, godt tilbehør og friske urter. Enkelt å sette sammen og perfekt til julelunsj, bare se her.
2. Juleskinke med hjemmelaget potetsalat

En klassiker på julelunsjbordet som alltid slår an. Saftig juleskinke fra Gilde servert med kremet, hjemmelaget potetsalat er både mettende og enkelt å forberede i forkant. Juleskinken trenger ingen tilberedning. Den kan varmes om du ønsker det, men kan også skjæres i skiver og spises som den er. Perfekt når du vil bruke tiden på gjestene. Se oppskriften her.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
3. Julesalat med klementin og hakkede mandler

En frisk salat gir en god balanse til de andre rettene på lunsjbordet. Søte klementiner, sprø mandler og brokkoli samler julens smaker i en lett og frisk rett. Den enkle oppskriften får du her.
4. Julepostei med deilig tilbehør

Et godt julesmørbrød går aldri av moten. Gilde ovnsbakt julepostei med klassisk tilbehør er en enkel, men smakfull rett som passer perfekt på et kaldtbord eller som en lett lunsjrett. Få serveringstips her.
5. Julecarpaccio med roastbiff

Dette ser kanskje avansert ut, men er overraskende lett å lage. Tynne skiver Gilde roastbiff blir til en elegant og smakfull rett som passer like godt til julelunsj som til festlige anledninger. Se fremgangsmåten her.
6. Blings med grove medisterkaker, ribberull og rødbetsalat

Har du rester igjen fra julemiddagen? Da er dette en genial måte å bruke dem på. Grove medisterkaker fra Gilde, ribberull og rødbetsalat blir til smakfulle munnfuller som passer utmerket til julelunsjen.
Så mye trenger du per person
Når du planlegger julelunsj kan det være greit å beregne litt på forhånd, så det ikke blir for lite, eller du sitter igjen med mye gjester.
- Totalt matmengde: 500–600 g per person
- Kjøtt og fisk: ca. 250–300 g per person
- Salater, poteter og brød: ca. 200–300 g per person
- Populære julepålegg: beregn gjerne 150–200 g per person
- Småtilbehør, som smør og sauser: etter behov
Klassiskere som hører julen til

Ingen julelunsj uten godt brød og deilig pålegg. Gilde byr på flere sikre vinnere som passer perfekt både som tilbehør og som egne favoritter:
- Julesylte: Saftig, krydret og helt riktig på grovt brød
- Ovnsbakt julepostei: Mild og kremet, like god varm som kald
- Roastbiff: Et sikkert kort for dem som vil ha noe litt lettere
Disse klassikerne gjør det enkelt å sette sammen et variert og fristende lunsjbord. Server med varme eller nybakte rundstykker, enten alene eller sammen med grovt brød, loff eller landbrød. Husk også smør og påleggstilbehør som sennep, remulade, samt frukt og grønt - små detaljer som gjør det enkelt for gjestene å sette sammen akkurat den julelunsjen de har lyst på.




