Dette er forskjellen på de ulike bifftypene

Et godt biffstykke er perfekt å lage i romjulen eller servere til nyttårsmiddagen. Nå finner du mange gode stykker i butikk, og her får du full oversikt over hvordan du tilbereder biff best mulig.

Det finnes mange gode typer biff, men det kan være vanskelig å vite hva som skiller dem fra hverandre. For hvilken skal du velge? Og er det egentlig så stor forskjell?

Harald Bregner er kvalitetssjef i KIWI, og han har god kontroll på de ulike kjøttstykkene. Nå finner du blant annet tre ulike bifftyper fra Folkets hos din nærmeste KIWI-butikk: Juicy Rib Eye Steak, Tender Sirloin Steak og Marbled Striploin.

Forskjellen på de ulike bifftypene

Juicy Rib Eye Steak

– Dette er en entrecôte fra storfé, og kjøttstykket har mye marmorering.

Det vil si at det er mye fett i kjøttet, noe som gir Juicy Rib Eye Steak en ekstra kraftfull biffsmak. Du oppnår altså et smakfullt og saftig resultat, noe som passer godt når du skal ha en klassisk biffmiddag.

– På grunn av fettmengden tåler kjøttstykker høy varme og litt mer steking enn magrere biffer.

Server gjerne biffen sammen med ovnsbakte grønnsaker og dampet rosenkål.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Tender Sirloin Steak

Tender Sirloin Steak er en filet som er skåret fra mørbraden, og er den magreste varianten av de tre bifftypene. Dette stykket passer fint hvis du vil ha en «lettere» biffmiddag, da den er magrere enn eksempelvis entrecôte.

– Smaken er fyldig og kjøttet er mørt. Det egner seg godt til biffmiddag og er et godt alternativ til ytrefileten, forklarer Bregner.

Se oppskriften: Storfé med lun, aromatisk olje og salat

Marbled Striploin

– Striploin kommer også fra storfé og er godt marmorert, noe som gir et smakfullt kjøtt og en god biffopplevelse.

Smaken er litt mildere enn Rib Eye, men på grunn av god fettrand blir kjøttet veldig mørt når det stekes riktig.

Marbled Striploin er en god «allround» biff som passer ypperlig til nyttårsmiddagen. Server den gjerne sammen med aspargesbønner, ovnsbakte småpoteter og en enkel sjysaus.

Les også: Storfé ytrefilet med kryddersmør, grillet brokkoli og Sriracha-smuler

Slik tilbereder du biff

Ifølge Bregner passer alle tre variantene fra Folkets godt som biff, og én ting sikkert: å tilberede et godt og saftig kjøttstykke er ingen problem, så lenge du vet hvordan.

– Det viktigste er at kjøttet alltid skal være romtemperert når det tilberedes, sier han, før han forklarer hvordan du får en skikkelig god og mør biff:

  1. Først skal du brune kjøttet i nøytral olje på høy varme i stekepannen til du får en flott stekeskorpe.
  2. Sett et steketermoteter inn i kjøttet og legg det i en ildfast form som du setter inn i forvarmet stekeovn på 180 grader.
  3. Kjøttet skal steke til det holder en temperatur på 55-65 grader.
  4. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 10 minutter før det serveres. Skjær gjerne kjøttet på tvers av fibrene i tynne skiver.