Dette er forskjellen på vanlig mel og pizzamel

Lurer du på om du bør bruke pizzamel eller vanlig mel? Her er de viktigste forskjellene.

Valg av mel har stor betydning for hvordan pizzabunnen blir. Her forklarer vi forskjellen på pizzamel, tipo 00 og vanlig hvetemel, slik at du kan velge det melet som passer best til din pizzafavoritt.

I alle KIWI-butikker finner du to typer pizzamel fra Regal

Pizzamel: utviklet for god heving og smak

Regal pizzamel er et mel som egner seg til direkte deiger (med kort hevetid) der du er ute etter en tynn pizzabunn. Det har gode glutenegenskaper, som gjør at du får en deig som er lett å forme/strekke ut.

Tipo 00 pizzamel: for den autentiske italienske pizzaen

Regal Tipo 00 er laget av 100% norsk korn og merket NYT Norge. Melet er inspirert av det tradisjonelle italienske tipo 00 som brukes til napolitansk pizza. Denne meltypen har en lavere utmalingsgrad enn de to andre variantene, noe som gir høyere proteininnhold og sterkere glutenkvalitet. Dette melet tåler mer elting uten at deigen blir ødelagt. Vil du ha en pizzabunn som er mindre seig, mer luftig og lettere å bite gjennom, kan du bruke litt mer vann i deigen. Gir du deigen god tid til å heve, utvikles smaken bedre og gir en ekstra god pizzabunn.Er du interessert i et premium pizzamel er dette alternativet for deg.

Vanlig hvetemel: en allrounder på kjøkkenet

Hvetemel er det mest brukte melet i norske hjem, det egner seg best om du ønsker en pizzadeig som er raskt klar til bruk. Det er et sterkt mel med god glutenkvalitet. Hvetemel fungerer i alt fra boller, brød, kaker, saus og pannekaker.


Relatert innhold