Oppskrift på grov pizzadeig

Du kan enkelt gjøre pizzaen din litt sunnere ved å velge grov pizzadeig. Her er vår oppskrift!

Gjør den hjemmelagde pizzaen litt sunnere ved å lage en grov pizzabunn. En enkel måte å få i seg mer fiber på, uten at det går på bekostning av smaken. Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt. 

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Tips! En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Prøv for eksempel pizzasnurrer eller minipizza.

Til to tynne bunner trenger du:

  • 280 g sammalt hvetemel fint
  • 100 g hvetemel siktet
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts havsalt
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl vann

 

Slik gjør du det:

Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.

Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i cirka ett minutt.

Ta deigen ut og kna den ett minutt på benken.

La den heve i en bolle dekket med plast i cirka en time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.

Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.

Stek pizzaen på 225 grader nederst i ovnen i 15 til 20 minutter. Pizzaen er ferdig når bunnen er gjennomstekt og osten er smeltet og gyllen.

 

Relatert innhold