
Oppskrift på grov pizzadeig
Du kan enkelt gjøre pizzaen din litt sunnere ved å velge grov pizzadeig. Her er vår oppskrift!
Gjør den hjemmelagde pizzaen litt sunnere ved å lage en grov pizzabunn. En enkel måte å få i seg mer fiber på, uten at det går på bekostning av smaken. Et godt tips er å bruke grovt mel som er finmalt. Det betyr ikke at deigen blir mindre grov, det er bare kornene som er mer finmalt.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Tips! En grov pizzadeig kan brukes til mer enn bare pizzabunn. Prøv for eksempel pizzasnurrer eller minipizza.
Til to tynne bunner trenger du:
- 280 g sammalt hvetemel fint
- 100 g hvetemel siktet
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts havsalt
- 2 ss olivenolje
- 2,5 dl vann
Slik gjør du det:
Ha mel, gjær og salt i en kjøkken- eller eltemaskin.
Bland lett og hell sakte i vann og olje. Bland i cirka ett minutt.
Ta deigen ut og kna den ett minutt på benken.
La den heve i en bolle dekket med plast i cirka en time. Del i to og kjevle til tynne bunner. Legg dem på bakepapir og ha på fyll.
Hvis du ikke har en pizzaspade så er det best å legge papir og bunn rett på plata før du legger på fyllet. Eller dra papiret med bunnen over på platen.
Stek pizzaen på 225 grader nederst i ovnen i 15 til 20 minutter. Pizzaen er ferdig når bunnen er gjennomstekt og osten er smeltet og gyllen.