Grillede søtpoteter med hasselnøtt-gremolata

Et enkelt og spennende grilltilbehør med søtpotet og en frisk blanding av nøtter, urter og sitron.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 store søtpoteter

Hasselnøttgremolata

  • 1 stk sitron
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2,5 dl frisk bladpersille, sammenklemt
  • 1 nykvernet pepper
  • 1 flaksalt
  • ca. 3 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær søtpotetene i tynne skiver på langs. Pensle dem med olivenolje og strø over en klype salt og pepper. Grill dem til de har blitt møre og har grillstriper, 6-8 minutter.
  2. Vask og tørk sitronen godt. Legg et ark aluminiumsfolie på grillen over indirekte varme.
  3. Fordel hasselnøttene utover og grill dem til skallet blir mørkt. Hell dem over i et kjøkkenhåndkle, gni dem sammen for å fjerne skallet.
  4. Finhakk nøttene (du kan la noen biter være litt grovere), hvitløken og persillen og legg det i en liten bolle.
  5. Riv i skallet på sitronen på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften av halve sitronen. Tilsett ca. 2 ss olje (eller mer, dersom du ønsker en mer rennende konsistens) og smak til med en klype salt.