Grillet asparges og gribiche

Grillet asparges og gribiche er en enkel og smakfull kombinasjon som passer utmerket til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Dettet trenger du

  • 2 bunter asparges
  • 1 ss olivenolje
  • 40 g Grana Padano
  • 1 stk sitron, revet skall

Gribiche saus

  • 2 stk egg
  • 1 ss kapers
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 liten neve frisk persille
  • 1 liten neve frisk dill
  • 4 ss majones
  • 1 stk sitron, saften
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 7,5 minutter og skyll dem i iskaldt vann. Skrell dem, grovhakk dem og legg dem til side.
  2. Grovhakk kapers, finhakk sjalottløk og urter og rør det godt sammen med majones, sitronsaft, eddik og sennep.
  3. Vend inn egget forsiktig og smak til med salt og pepper.
  4. Knekk av og kast den nederste delen av aspargesene. Pensle aspargesene med litt olje og strø over salt. Grill dem over direkte varme til de har fått fine grilllmerker og er gjennomvarme.
  5. Server toppet med gribiche saus, finrevet Grana Padano og finrevet sitronskall.