-
Legg et ark aluminiumsfolie på grillen over indirekte varme. Fordel hasselnøttene utover og grill dem til skallet blir mørkt.
-
Hell dem over i et kjøkkenhåndkle (spar på folien),gni dem sammen for å fjerne skallet. Grovhakk nøttene og sett til side.
-
Skjær rødløken i tynne båter. Vend rødløk, ruccula og de grovhakkede hasselnøttene sammen i en stor bolle.
-
Del brokkolien i grove buketter, skrell stilken og skjær den i skiver. Vend brokkolibitene i litt olje og strø over en klype salt.
-
Grill brokkolien på foliearket til den har fått litt farge, og vend den inn i salaten.
-
Yoghurt- og apetina-dressing: Finhakk hvitløk og persille. Rør sammen yoghurt, 2 ss olje, hvitløk og persille i en skål.
-
Grill den halve sitronen over direkte varme med snittsiden ned til den får fine grillmerker.
-
Klem saften av sitronen i dressingen og rør godt. Smuldre i Apetina, vend sammen og smak til med salt og pepper.