Grillet brokkoli og hasselnøttsalat

Denne salaten kombinerer grillet brokkoli med ruccula, nøtter og en enkel yoghurtdressing.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 dl hasselnøttkjerner
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose ruccula mix
  • 1 stk brokolli
  • 1 ss olivenolje
  • flaksalt

Yoghurt- og apetina-dressing

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk persille
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron
  • 1 pakke Apetina
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg et ark aluminiumsfolie på grillen over indirekte varme. Fordel hasselnøttene utover og grill dem til skallet blir mørkt.
  2. Hell dem over i et kjøkkenhåndkle (spar på folien),gni dem sammen for å fjerne skallet. Grovhakk nøttene og sett til side.
  3. Skjær rødløken i tynne båter. Vend rødløk, ruccula og de grovhakkede hasselnøttene sammen i en stor bolle.
  4. Del brokkolien i grove buketter, skrell stilken og skjær den i skiver. Vend brokkolibitene i litt olje og strø over en klype salt.
  5. Grill brokkolien på foliearket til den har fått litt farge, og vend den inn i salaten.
  6. Yoghurt- og apetina-dressing: Finhakk hvitløk og persille. Rør sammen yoghurt, 2 ss olje, hvitløk og persille i en skål.
  7. Grill den halve sitronen over direkte varme med snittsiden ned til den får fine grillmerker.
  8. Klem saften av sitronen i dressingen og rør godt. Smuldre i Apetina, vend sammen og smak til med salt og pepper.