Grillet kål med yoghurtdressing

Enkel å lage og full av smak - grillet kål med yoghurtdressing er perfekt på grillbordet

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk hodekål eller sommerkål

Yoghurtdressing

  • 0,5 dl bladpersille, sammenklemt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss olje
  • 1 klype chilipulver
  • 0,5 stk sitron

Slik gjør du

  1. Del kålen i båter som henger sammen ved rota. Pensle dem med olje og strø over salt og pepper. Grill dem til de er møre og har grillsttriper.
  2. Yoghurtdressing: Finhakk persille, hvitløk og sjalottløk. Rør det sammen med yoghurt, sukker, olje, og chilipulver i en bolle.
  3. Riv i skallet fra sitronen med den fineste settingen på rivjernet og klem i saften.
  4. Pisk dressingen godt sammen og smak den til med salt og pepper.