Salat med grillet nektarin

Frisk og sommerlig salat til grillmaten.

Ingredienser

Dressing

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 1 ts honning
  • 1 dl olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • flaksalt og nykvernet pepper

Salat

  • 1 dl quinoa
  • 0,5 stk rødløk
  • 800 g tomater
  • 1 stk rød chili
  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 neve frisk persille
  • 3 stk nektariner

Slik gjør du

  1. Riv hvitløken og sitronskallet fint og pisk det sammen med sitronsaften og resten av ingrediensene til dressingen.
  2. Kok opp quinoaen etter anvisning på pakken og avkjøl den. Snitt rødløken i tynne skiver og vend den inn i dressingen for å mildne løksmaken. Skjær tomatene i båter, chilien i tynne skiver og finhakk mesteparten av urtene. Spar litt til servering. Del nektarinene i båter, og pensle snittsiden med litt olje. Grill dem over direkte varme til de har fått fine grillmerker. Vend sammen quinoa, tomater, chili, urter og nektariner med dressingen.