Hjemmelaget rugbrød med grov postei, kapers og rødbetsalat

Saftig rugbrød må man ha til julefrokosten. Det tar litt tid å lage men smaker veldig godt. Også smaker det ekstra godt med postei og rødbetsalat på brødet.

Over 60 min
Middels
Hjemmelaget rugbrød med grov postei, kapers og rødbetsalat

Slik gjør du

  1. Dag 1

    1. 1
      Dag 1: Ha alle ingrediensene unntatt vannet i en bolle. Rør godt sammen. Hell over kokende vann og la det stå over natten.
    2. 2
      Dag 2: Løs opp gjær i lunkent vann. Bland inn alle ingrediensene i gårsdagens røre. Bruk gjerne kjøkken-maskin. Fordel røren i 3 former på ca 1,5 liter eller to større former. La brødene heve i ca 1 time og stek dem deretter i ovnen på 180 grader i 45-60 min. Brødet er ferdig når kjernetemperaturen er ca 95 °C. Bruk et steketermometer. La brødene kjølne.
    3. 3
      Skjær 4 brødskiver i mindre biter, firkanter eller trekanter. Fordel postei i tykke skiver på brødet og legg rødbetsalat på toppen. Pynt med kapers og frisk timian.

Lignende oppskrifter