Leverpostei på grovt brød med søtsyrlig agurksalat

Enkel og god skive med leverpostei som er lett å ta med på tur.

Ingredienser

Leverpostei på grovt brød

  • 1 pakke leverpostei
  • 2 skiver grovt brød

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 1 ts salt
  • 2 ss eddik
  • 1 dl vann
  • 4 ss sukker
  • hvit pepper
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel eller med mandolin.
  2. Legg skivene i en bolle. Strø over salt og bland godt sammen. Legg noe over, f.eks. et fat eller en mindre bolle. La stå i 30 min.
  3. Bland sammen eddik, vann, sukker, hvit pepper og persille. Rør alt sammen til sukkeret har smeltet.
  4. Hell blandingen over agurken og la den stå kjølig i en time i kjøleskapet. Ta med agurksalaten på tur i en boks.
  5. Når det er tid for å spise, fordeler du bare leverposteien på skivene og topper med agurksalat.