Leverpostei på grovt brød med søtsyrlig agurksalat

En skive leverpostei på tur er aldri feil.

Ingredienser

Leverpostei på grovt brød

  • 1 pakke leverpostei
  • 2 skiver Grovt brød

Agurksalat

  • 1 stk agurk
  • 1 ts Salt
  • 2 ss Eddik
  • 1 dl Vann
  • 4 ss Sukker
  • hvit pepper
  • 2 ss bladpersille finhakket

Slik gjør du

  1. Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel eller med mandolin. Legg skivene i en bolle. Strø over salt og bland godt sammen. Legg noe over, f.eks. et fat eller en mindre bolle. La stå i 30 min. Bland sammen eddik, vann, sukker, hvit pepper og persille. Rør alt sammen til sukkeret har smeltet. Hell blandingen over agurken og la den stå kjølig i en time i kjøleskapet. Ta med agurksalaten på tur i en boks. Når det er tid for å spise, fordeler du bare leverposteien på skivene og topper med agurksalat.