Rundstykker med leverpostei og rødbetesalat
Stek rundstykker på forhånd og lag en fristende matpakke til jobb eller skole.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Rundstykker
- 1Ha gjæren i en bolle. Varm vann og melk fingervarmt, ca 37 grader. Ha væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i olje og salt. Tilsett melet, elt deigen i ca 10 min i en kjøkkenmaskin.
- 2La deigen heve tildekket i ca. 30 min.
- 3Del deigen i 12 biter. Rull rundstykker og sett dem på en stekeplate med bakepapir. La dem etterheve på et lunt sted i ca. 30 min.
- 4Visp sammen et egg og pensle rundstykkene. Stek dem i ca. 15-20 min på 200 grader, til de har fått gyllen farge. Avkjøl på rist.
- 1
Med pålegg
- 1Finhakk rødbetene, 1/2 eple og vaårløk. Bland med litt kesam og smak til med salt og pepper. Fordel leverpostei på rundstykkene og topp med rødbetsalat. Det smaker godt med frisk timian hvis du har!
- 2Del opp et eple i båter og ha til dessert.
- 1