Hjemmelaget rugbrød med grov postei, kapers og rødbetsalat

Hjemmelaget rugbrød med grov postei, kapers og rødbetsalat

Saftig rugbrød må man ha til julefrokosten. Det tar litt tid å lage men smaker veldig godt. Også smaker det ekstra godt med postei og rødbetsalat på brødet.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Dag 1

  1. Dag 1: Ha alle ingrediensene unntatt vannet i en bolle. Rør godt sammen. Hell over kokende vann og la det stå over natten.
  2. Dag 2: Løs opp gjær i lunkent vann. Bland inn alle ingrediensene i gårsdagens røre. Bruk gjerne kjøkken-maskin. Fordel røren i 3 former på ca 1,5 liter eller to større former. La brødene heve i ca 1 time og stek dem deretter i ovnen på 180 grader i 45-60 min. Brødet er ferdig når kjernetemperaturen er ca 95 °C. Bruk et steketermometer. La brødene kjølne.
  3. Skjær 4 brødskiver i mindre biter, firkanter eller trekanter. Fordel postei i tykke skiver på brødet og legg rødbetsalat på toppen. Pynt med kapers og frisk timian.