Eple- og gulrotsuppe

Gir deg masse betakaroten som omdannes til A-vitamin og virker som en antioksidant i kroppen.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 ss rapsolje
  • 500 g gulrøtter
  • 4 stk epler
  • 1 stk gul løk
  • 10 dl vann
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1 ss dijonsennep
  • pepper
  • 100 g kremost
  • 0,5 ss tørket estragon

Slik gjør du

  1. Ta en stor kasserolle og varm opp olje. Skjær gulrot, eple og løk i biter. Jo mindre biter, desto raskere går stekingen. Surr grønnsaker og frukt noen minutter i olje. Ha i vann og kokosmelk. La det koke opp og tilsett buljong og sennep. Smak til med pepper. La alt småkoke i ca. 10-15 minutter eller til gulroten er myk.
  2. Mens suppen koker blander du kremost og tørket estragon i en skål. Når suppen er klar, kjører du den glatt med stavmikser eller i en blender.
  3. Server suppen i dype boller med en klatt kremost, eller smør osten på noen brødskiver og server ved siden av.
  4. Tips: Kokosmelk er et veldig magert og godt alternativ til søte i supper med litt asiatisk vri. Det er også et godt alternativ for de som er allergisk mot melkeprotein eller har laktoseintoleranse.