Hjemmelaget yoghurtis med jordbær

Server med havre- og nøttecrumble.

Ingredienser

Jordbær-yoghurt is

  • 1 eske friske jordbær
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 ss honning (2ss til is og 2ss til nøtter)
  • 1 dl blandede nøtter (mandler, valnøtter, cashew- eller hasselnøtter)
  • 1 dl havregryn

Slik gjør du

  1. Ha jordbær og yoghurt i en blender. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en skje. Tilsett vaniljefrøene og kjør yoghurtblandningen grovt. Legg i en form eller bolle i fryseren til den har stivnet. (Vaniljefrø og honning kan byttes ut mot vaniljesukker)
  2. Grovhakk nøttene. Rist havregryn og nøtter i tørr panne. Når de fått litt farge skrur du av platen og tilsetter honning. Legg det på et fat og la det avkjøles. Server yoghurtisen med havre og nøttecrumble, i glass eller på en grov vaffel.
  3. Tips: Rester av smoothie kan godt fryses inn til is på samme måte!