Ingredienser
Jordbær-yoghurt is
-
1
eske
friske jordbær
-
3
dl
yoghurt naturell
-
1
stk
vaniljestang
-
4
ss
honning
(2ss til is og 2ss til nøtter)
-
1
dl
blandede nøtter
(mandler, valnøtter, cashew- eller hasselnøtter)
-
1
dl
havregryn
Slik gjør du
-
Ha jordbær og yoghurt i en blender. Del vaniljestangen på langs og skrap ut
frøene med en skje. Tilsett vaniljefrøene og kjør yoghurtblandningen grovt. Legg i
en form eller bolle i fryseren til den har stivnet. (Vaniljefrø og honning kan byttes
ut mot vaniljesukker)
-
Grovhakk nøttene. Rist havregryn og nøtter i tørr panne. Når de fått litt farge skrur du av platen og tilsetter honning. Legg det på et fat og la det avkjøles. Server yoghurtisen med havre og nøttecrumble,
i glass eller på en grov vaffel.
-
Tips: Rester av smoothie kan godt fryses inn til is på samme måte!