Ingredienser
Rødbete- og sjokoladeis
-
100
g
mørk sjokolade
-
3
dl
fløte
-
100
g
philadelphiaost
-
2
dl
rødbeter
hakkede
-
4
ss
sukker
Slik gjør du
-
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk fløten til krem sammen
med sukker (sett til side 2 ss til rødbeteblandingen).
-
Pisk forsiktig inn Philadelphiaosten. Sett til side. Kjør rødbetene og 2 ss fløte til en jevn
krem med hjelp av en mikser. Bland sjokoladen forsiktig inn i fløte- og ostekremen.
-
Fordel rødbetekremen i bunnen av isformer eller små glass. Fyll på med sjokoladeblandingen.
Stikk ned lange skjeer eller pinner. Rør forsiktig rundt langs kantene så isen blir fint
marmorert. Sett i fryser i ca. 3-4 timer til isen har stivnet. Med hjelp av litt varmt vann får du
lett ut isen når den skal spises.