Fiskepinner og sprø søtpotetfries
Søtpotetfries smaker godt til så mangt – også alle typer fiskepinner, panert fisk og fiskekaker. Følg fremgangsmåten i denne oppskriften så får du sprø fries uten frityrsteking.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Du trenger
- Skrell og skjær søtpoteten i fries-størrelse, legg dem i kaldt vann i kjøleskapet. Gjerne i et par timer før middag.
- Varm ovnen til 220 grader, varmluft.
- Hell vannet av søtpotetene og putt dem i en bolle. Strø over maizena, salt og rapsolje. Bland godt sammen. Fordel fries på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 220 grader varmluft i cirka 25 minutter.
- I mellomtiden kan du lage agurksalat og sitron- og timianyoghurt. Bland sammen yoghurt, timian, en klype salt og saften av en halv sitron.
- For å lage agurksalaten blander du sukker, saften av en halv sitron, 1 spiseskje olivenolje og en klype salt i en skål. Skjær agurken i skiver og vend dem i dressingen.
- Når det er 15 minutter igjen av steketiden for fries settes stekeplaten med fiskepinnene i ovnen. Alternativt kan fiskepinnene stekes i en stekepanne. Middagen er klar!