-
(Legg bjørkeveden i bløt i 1 døgn – obs! Dette er viktig
– ellers tar det fyr i grillen!)
-
Bland alle ingrediensene til marinaden.
-
Skjær laksen i en bit som passer vedtreet – la skinnet sitte på. Legg
laksen på vedtreet med skinnsiden ned, og pensle på rikelig med
marinade. Legg så hele vedtreet med laksen midt på glørne og legg
på lokket. Siden det er røyken som gir den gode smaken, må du forsøke
å ha is i magen og ikke løfte på lokket.
-
Løft på lokket etter 15 minutter, hvis laksen er ferdig på sidene kan
du ta den opp nå – da er den fremdeles litt rå i midten. Hvis du vil ha
fisken mer gjennomstekt, venter du bare 5 minutter til.
-
Del avokadoene, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet. Bland avokado,
erter, yoghurt og olivenolje med en stavmikser. Press og bland inn
hvitløken. Smak til med salt og tabasco.
-
Server laksen direkte på vedtreet med erteguacamolen og kokte
amadinepoteter.