Grillet hel laks på bjørketre med erteguacamole

Få en god og lun smak av røyket fisk sammen med de andre gode smakene. Beregn god tid til denne retten.

Ingredienser

Laksefilet

  • 1 kg fersk laksefilet med skinn
  • 1 vedkubbe av bjørk

Teriyakimarinade

  • 1 dl teriyakisaus
  • 1 ss karripulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • kvernet sort pepper

Erteguacamole

  • 2 avokadoer
  • 250 gr grønne erter
  • 1,5 ss lettyoghurt naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 5 dråper tabasco

Slik gjør du

  1. Legg bjørkeveden i bløt i 1 døgn. (Obs! Dette er viktig, ellers tar det fyr i grillen)
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden.
  3. Skjær laksen i en bit som passer vedtreet – la skinnet sitte på. Legg laksen på vedtreet med skinnsiden ned, og pensle på rikelig med marinade. Legg så hele vedtreet med laksen midt på glørne og legg på lokket. Unngå å løfte på lokket, da det er røyken som gir den gode smaken.
  4. Løft på lokket etter 15 minutter, hvis laksen er ferdig på sidene kan du ta den opp nå – da er den fremdeles litt rå i midten. Hvis du vil ha fisken mer gjennomstekt, venter du bare 5 minutter til.
  5. Del avokadoene, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet. Bland avokado, erter, yoghurt og olivenolje med en stavmikser. Press og bland inn hvitløken. Smak til med salt og tabasco.
  6. Server laksen direkte på vedtreet med erteguacamolen og kokte amadinepoteter.