-
Legg bjørkeveden i bløt i 1 døgn. (Obs! Dette er viktig, ellers tar det fyr i grillen)
-
Bland alle ingrediensene til marinaden.
-
Skjær laksen i en bit som passer vedtreet – la skinnet sitte på. Legg
laksen på vedtreet med skinnsiden ned, og pensle på rikelig med
marinade. Legg så hele vedtreet med laksen midt på glørne og legg
på lokket. Unngå å løfte på lokket, da det er røyken som gir den gode smaken.
-
Løft på lokket etter 15 minutter, hvis laksen er ferdig på sidene kan
du ta den opp nå – da er den fremdeles litt rå i midten. Hvis du vil ha
fisken mer gjennomstekt, venter du bare 5 minutter til.
-
Del avokadoene, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet. Bland avokado,
erter, yoghurt og olivenolje med en stavmikser. Press og bland inn
hvitløken. Smak til med salt og tabasco.
-
Server laksen direkte på vedtreet med erteguacamolen og kokte
amadinepoteter.