Laksefilet med bringebær, kapers og knuste poteter

Hva med en deilig laksefilet i helgen?

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet
  • 700 gr poteter
  • 2 ss dill finhakket og fersk
  • 0,5 stk sitron saft
  • 2 ss kapers
  • 5 ss olivenolje
  • 20 stk bringebær
  • 1,5 ss hvitvinseddik
  • 1 nykvernet svart pepper
  • 1 olje nøytral, til steking

Slik gjør du

  1. Ta laksen ut av kjøleskapet 15 minutter før du skal steke den.
  2. Kok poteter med skall i en liten gryte til de er møre. Hell av vannet og knus potetene grovt med en gaffel. Vend inn, sitronsaft, kapers, dill og halvparten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha halvparten bringebærene i en bolle og knus dem med en gaffel. Tilsett eddik og resten av olivenoljen og visp sammen. Smak til med pepper.
  4. Strø salt og pepper på laksen og stek den i nøytral olje i en stekepanne over middels høy varme til den er fint brunet på begge sider. Sett ned varmen og stek videre i 3-4 minutter til laksen så vidt begynner å flake seg når du pirker i den med en gaffel, men ikke er helt gjennomstekt.
  5. Legg et lag med knust potet på hver tallerken og dander laksen oppå. Pynt med hele bringebær og resten av dillen, og drypp bringebærvinaigrette rundt omkring.