Pannestekt laks med “grillet paprikakrem”

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk laksefilet à 125 g med skinn
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 4 stk rød paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss rapsolje
  • 400 g poteter
  • 1 stk squash
  • 1 stk gul løk
  • 20 g smør
  • salt
  • 1 potte kruspersille til servering
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 grader.
  2. Del paprikaene på midten og fjern kjernehus og stilk. Gi hvitløksfeddene et lite trykk med knivens flate side for deretter å skrelle dem. Legg paprika og hvitløk på et stekebrett og ringle over olje. Gni paprikaen godt med olje på begge sider.
  3. Stek i ovn i ca. 15 min.
  4. Vask poteter og del dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kok dem myke.
  5. Når paprikaen er myk og litt brent, tar du den ut og drar av skallet forsiktig. Kjør paprika og hvitløk i blender eller med stavmikser.
  6. Ha røren i en bolle og smak til med salt og pepper.
  7. Del squash og løk i ca. 1 cm tykke skiver. Stek poteter, løk og squash i smør under omrøring på høy varme.
  8. Stek fisken i olje på middels varme. 3-5 min på hver side.
  9. Legg grønnsaker og fisk på et fat. Dryss over finhakket kruspersille og servér med lun paprikakrem.