Brokkoliris med laks og lime-yoghurt

Bytt ut den vanlige risen med denne grønne superrisen!

20-40 min
Middels
Brokkoliris med laks og lime-yoghurt

Slik gjør du

  1. Brokkoliris med laks

    1. 1
      Forvarm ovnen til 220 grader.

      Del opp brokkolien i stilker og grove buketter.
      Bruk deretter enten en foodprosessor eller et rivjern for å dele brokkolien i riskornstore biter. Velger du en foodprosessor, kjør den i flere omganger så ikke bitene blir for små. Bruker du et rivjern, rasp i en stor bolle så kantene fanger opp all spruten.
    2. 2
      Fordel brokkolirisen utover et bakepapirkledd stekebrett. Riv over skallet av sitronen og fordel pinjekjernene. Strø over en god klype salt og stek i ca. 8 min, til blandingen så vidt har blitt litt gyllen.
    3. 3
      I mellomtiden steker du fisken. Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, strø over en klype salt på fisken og stek den i 3-5 min på den ene siden, deretter 2-3 min på den andre.
    4. 4
      Server brokkolirisen toppet med laks og yoghurtsaus. Avslutt med finhakket chili.
  2. Lime-yoghurt

    1. 1
      Rør sammen yoghurt, finhakket eller revet hvitløk og saften og skallet av limen. Smak til med salt og sett den kaldt til servering.