Lakseburger med rømmedip

Denne retten passer like bra som hverdagsmat og helgemat. På grunn av sine milde og gode smaker er den lett å elske av hele familien. Du kan også fint legge til en ekstra ingrediens eller to, hvis du ønsker å spice den opp litt.

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 1 ts Salt
  • 2 ts Pepper

Tilbehør

  • 1 stk rødløk
  • 0,5 stk agurk
  • 4 stk hjertesalatblader
  • 4 stk grove hamburgerbrød
  • 4 ss lettrømme
  • Dill

Slik gjør du

  1. Hakk laksefileten i en skål, gjerne med en stavmikser, og bland i salt og pepper.
  2. Form farsen til fire burgere i omtrent samme størrelse.
  3. Stek burgerne på middels varme i pannen, eller grill dem i 8 til 10 minutter.
  4. Mens lakseburgerne steker kan du gjøre klart tilbehøret. Kutt rødløk i tynne ringer, skjær opp agurken i skiver og legg frem fire salatblader i passende størrelse til burgerne.
  5. Del burgerbrødene i to og ha på lettrømme, salatblad, rødløk og agurk. Topp det hele med fiskeburgeren og server.