Melonsalat med laks, ingefær og chilidressing

Melonsalat med laks, ingefær og chilidressing

Mager, smakfull salat med rå laks. 163 kcl per porsjon.

Ingredienser

  • 1 stk honningmelon
  • 1 stk crispy salat
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 400 g lakseloin
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss oystersauce
  • 1 bit ingefær ca 5 cm
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts Sambal oelek
  • 1 dl Kesam
  • 1 stk lime - saften
  • 1 dl Cashewnøtter, ristede
  • 1 neve mynte

Slik gjør du

  1. Skrell melonen og del den i tynne båter. Riv salaten og finhakk vårløken. Skjær opp gulrot i tynne strimler. Skjær laksen i små terninger og bland alt sammen. Bland sammen soya- og oystersaus. Rasp ingefær og hvitløk og rør det sammen med sambal oelek, kesam og limesaft. Rist nøttene i en tørr stekepanne i ca 5 min. Dryss nøtter og mynteblader over salaten. Avslutt med soya- og oystersaus og server salaten med dressingen.