Pasta med squashsaus og laks

Pasta smaker kjempegodt med squash og laks.

Ingredienser

Pasta med squashsaus og laks

  • 4 stk Laksefileter
  • 400 g Fullkorn tagliatelle
  • 2 stk Squash
  • 1,2 dl Olivenolje + 1 ss til steking
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 stk Rød chili
  • 60 g Grana Padano + ekstra til servering
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Spar noen skjeer av kokevannet.
  2. Riv squashen på den fineste siden av rivjernet.
  3. Stek laksen i 1 ss olivenolje i noen minutter på hver side til den er gjennomstekt. Legg til side.
  4. Hell resten av oljen i pannen på middels varme og stek finhakket hvitløk og chili i 1-2 minutter til de er møre, men ikke fått farge. Tilsett squash og stek videre i 4-5 minutter til den er myk.
  5. Ha i finrevet Grana Padano og det eksta kokevannet, bland godt sammen og smak til med salt og pepper.
  6. Bryt opp laksefiletene og vend inn sammen med pastaen.
  7. Server toppet med ekstra Grana Padano.